Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
VVA. 2002/91
datum
17-01-2002

onderwerp
Voortgangsrapportage gebruik illegale groeibevorderaars TRC 2002/424 doorkiesnummer

bijlagen
1

Geachte Voorzitter,

Hierbij ontvangt u de voortgangsrapportage van het hormonendossier. Deze voort-gangsrapportage beoogt inzicht te geven in de acties die door de Nederlandse overheid zijn genomen en zullen worden genomen op het gebied van de bestrijding van illegaal gebruik van hormonen en andere illegale groeibevorderaars. De belangrijkste zaken wil ik hieronder kort samenvatten.

De ontwikkelingen op het gebied van illegale groeibevorderaars gaan snel. Regelmatig worden nieuwe stoffen of nieuwe combinaties van stoffen gebruikt als illegaal groei-bevorderingsmiddel. Het is van groot belang dat de overheid in staat is de ontwikkelingen op dit gebied te blijven volgen en waar mogelijk adequaat op te treden tegen overtreders. Om deze reden wordt de onderzoeksinzet vergroot en zullen via vliegende brigades aanvullende controles uitgevoerd gaan worden op het gebruik van illegale groei-bevorderaars.

datum
17-01-2002

kenmerk
VVA. 2002/91

bijlage

Na drie jaar ervaring opgedaan te hebben met het systeem van private zelfcontrole, ben ik voornemens het stelsel te evalueren. Mede op basis van de ervaringen met de vliegende brigades zal bezien worden of het huidige controlestelsel voldoende garanties biedt. Ik zal u over de uitkomsten van deze evaluatie nog voor de zomer berichten.

In september 2000 ontving de Tweede Kamer een eerdere rapportage. Eind 2002 kunt u de volgende rapportage tegemoet zien.

De minister van Landbouw, Natuurbeheer
en Visserij,

mr. L.J. Brinkhorst

Bijlage:
Voortgangsrapportage gebruik illegale groeibevorderaars (PDF-formaat,
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel http://www.minlnv.nl/infomart...2002/par02011.htm . 47 Kb)


---