P E R S B E R I C H T POSTBANK WAARDEERT PRESTATIES POSTBANK BELEGGINGSFONDSEN MET MORNINGSTAR RATING Amsterdam, 17 januari 2002 Postbank waardeert vanaf vandaag haar eigen beleggingsfondsen met de objectieve Morningstar Rating">

Waardering Postbank beleggingsfonds met Morningstar rating Ingezonden persbericht

"urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w = "urn:schemas-microsoft-com:office:word">

P E R S B E R I C H T

POSTBANK WAARDEERT PRESTATIES POSTBANK BELEGGINGSFONDSEN MET MORNINGSTAR RATING

Amsterdam, 17 januari 2002

Postbank waardeert vanaf vandaag haar eigen beleggingsfondsen met de objectieve Morningstar Rating. Hiertoe is een samenwerking aangegaan met Morningstar, s werelds grootste leverancier van informatie over beleggingsfondsen. De waardering betreft alle Postbankfondsen die langer dan 3 jaar bestaan, zoals bijvoorbeeld het populaire Postbank Beleggingsfonds dat ruim 1 miljard euro in aandelen, obligaties en onroerend goed belegt.

Postbank gebruikt de Morningstar Rating van haar beleggingsfondsen in onder meer brochures en voorlichtingsmateriaal over fondsen en in NL Magazine. De informatie is ook te vinden op postbank.nl.

Morningstar levert wereldwijd informatie en analyses over beleggingsfondsen en is onder andere bekend vanwege de ratings die zij afgeeft voor beleggingsfondsen. De rating bundelt rendement, risico en de kostenstructuur van een beleggingsfonds. In sterren wordt aangegeven hoe goed een fonds presteert ten opzichte van andere Europese fondsen in dezelfde beleggingscategorie. Fondsen krijgen 1 tot 5 sterren; 5 sterren voor de best presterende fondsen. Wereldwijd wordt grote waarde gehecht aan de Morningstar-sterren . Deze sterren zijn voor fondsbeheerders wat Michelin-sterren zijn voor restauranthouders. Ook beleggers volgen de sterren van Morningstar. Zo wordt in de VS het nieuwe geld dat naar fondsen gaat voor meer dan 90% besteed aan fondsen met 4 of 5 sterren. De ratings worden maandelijks berekend.

Wij hechten er grote waarde aan om onze klanten een objectief en onafhankelijk beeld te geven van de prestaties van onze fondsen , zegt Hans van der Noordaa, directeur Postbank. Met de rating van Morningstar zien onze klanten in een oogopslag hoe onze fondsen presteren. Ook voor onze collega s van ING Investment Management, die de Postbank beleggingsfondsen beheren, is de rating interessant om er toe bij te dragen een optimaal rendement voor onze klanten te behalen.

Steven Smit, directeur Morningstar Benelux: Uit de beslissing van Postbank om onze objectieve en maandelijks ververste ratings bij haar fondsen te vermelden, spreekt vertrouwen ten aanzien van de eigen beleggingscapaciteiten. En daarnaast de overtuiging dat transparantie rondom fondsen en het publiceren van objectieve informatie uit een onafhankelijke externe bron van groot belang is. Voor ons is het van grote waarde dat de zichtbaarheid van de Morningstar rating wordt vergoot doordat honderdduizenden (aspirant)beleggers van Postbank in aanraking komen met onze rating.

Morningstar Rating Postbank fondsen januari 2002

Fondsnaam

Beleggingscategorie

Morningstar rating

Postbank Wereldmerken Fonds

Aandelen wereldwijd


1b91d2a.gif






Postbank Beleggings Fonds

Mixfondsen neutraal


1b91d88.gif






Postbank Euro Aandelen Fonds

Aandelen Europa Large-Cap


1b91e1a.gif






Postbank Euro Obligatie Fonds

Obligaties euro


1b91e6f.gif






Postbank IT Fonds

Aandelen TMT sector


1b91ebf.gif






Postbank Vastgoed Fonds

Aandelen onroerend goed sector


1b91f13.gif






Postbank Aandelen Fonds

Aandelen wereldwijd


1b91fa5.gif






Postbank Obligatie Fonds

Obligaties wereldwijd (EUR)


1b91fff.gif






Postbank Nederland Fonds

Aandelen Euroland Large-Cap


1b92094.gif


















Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling persvoorlichting van Postbank N.V., Margreet IJntema op telefoonnummer 020 584 6443 of met Morningstar, Steven Smit, algemeen directeur, op telefoonnummer 020 311 9093.

E I N D E P E R S B E R I C H T