Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 17-01-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Almeerse zaak in Opsporing Verzocht
ALMERE - De politie in Almere Haven vraagt in het TV-programma Opsporing Verzocht aandacht voor een steekpartij die op kerstavond plaatsvond op de Marktgracht in Almere Haven. Ze hoopt daarmee het opsporingsonderzoek te kunnen bespoedigen en af te ronden. Opsporing Verzocht wordt maandagavond uitgezonden op Nederland 1 om ca. 19:02 en 21:55 uur. De volgende dag (dinsdag) wordt de volledige uitzending herhaald op Nederland 1 om ca. 12:05 uur.

Aanrijding Waterlandseweg
ALMERE - Woensdagmiddag heeft zich op de Waterlandseweg een aanrijding voorgedaan. Een 38-jarige automobiliste uit Almere kwam vermoedelijk in de rechter berm terecht, stuurde tegen, kwam op de andere weghelft terecht en werd geraakt door een auto uit tegengestelde richting. De brandweer heeft beide bestuursters bevrijd. De 38-jarige is met letsel aan rug en borst per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De bestuurster van de andere auto (leeftijd en woonplaats nog onbekend) is met beenletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De traumaheli was ter plaatse en heeft assistentie verleend. In verband met de hulpverlening en opruimingswerkzaamheden is de Waterlandseweg richting Zeewolde enige tijd afgesloten geweest.

Aanrijding Veluwedreef
ALMERE - Op de Veluwedreef heeft zich woensdagmiddag een kop-staartbotsing voorgedaan. Een 37-jarige automobilist uit Den Haag wilde iets uit zijn dashboard pakken en botste achterop zijn voorganger, een 36-jarige man uit Swifterbant. Door de botsing schoof de man uit Swifterbant door op de auto daarvoor, bestuurd door een 35-jarige Amersfoorter. De Hagenaar is met hoofd- en nekklachten per ambulance voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De andere bestuurders hoefden niet medisch behandeld te worden.

Rijden onder invloed
ALMERE - Woensdagnacht is op de A6 een 58-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de politie opgevallen door zijn slingerend rijgedrag. Op het politiebureau blies hij 485 ug/l (1,1 promille). Hij is met een rijverbod van 5 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Autos uitgebrand
EMMELOORD De brandweer heeft woensdagmiddag uit moeten rukken naar de Vijfheerenlanden voor autobranden. Een 38-jarige Emmeloorder parkeerde zijn auto achter een andere auto en zag opeens rook onder zijn motorkap komen. Hij probeerde de brand nog tevergeefs te blussen. Voordat de brandweer ter plaatse was, was het vuur al overgeslagen naar de auto ervoor. Beide autos zijn verwoest en ook de garage heeft schade opgelopen. De autos zijn afgevoerd.