Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Uitreiking BAFTA-awards exclusief bij CineNova
Prestigieuze Engelse filmprijzen indicatie voor Oscars

Amsterdam, 17 januari 2002 - CineNova het filmkanaal heeft de exclusieve uitzendrechten voor de Nederlandse televisie verworven van de uitreiking van de BAFTA-awards. BAFTA staat voor 'British Academy of Film and Television Arts'. Deze internationale prestigieuze filmprijzen zijn vaak een indicatie voor de Oscars, waarvan de uitreiking precies een maand later plaatsvindt. De uitreiking van de BAFTA's vindt plaats in het Odeon theater in Londen op zondag 24 februari aanstaande. Ook dit jaar zal dit evenement gepresenteerd worden door acteur Stephen Fry (Discovery of Heaven). De nominaties zullen op 28 januari aanstaande bekend worden gemaakt.

Vorig jaar won Gladiator met Russell Crowe de BAFTA voor beste film. In totaal kreeg deze film 5 verschillende prijzen. Julia Roberts kreeg de BAFTA voor haar rol in Erin Brockovich en haar tegenspeler in die film, Albert Finney, mocht de award voor The Academy Fellowship in ontvangst nemen. Benicio del Toro won voor zijn rol in Traffic in de categorie Beste Mannelijke Bijrol. Ook de later bij de Oscars onderscheiden film Crouching Tiger, Hidden Dragon werd meerdere keren onderscheidden. Billy Elliot ontving de award voor Beste Britse Film.

CineNova zendt een uitgebreide samenvatting van anderhalf uur van alle highlights uit op maandagavond 25 februari om 20.30 uur. CineNova zal vanwege deze uitreiking op zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 februari gratis te zien zijn voor iedereen, die abonnee is van het digitale pakket van hun kabelmaatschappij en dus een decoder in huis hebben. Als ode aan de BAFTA's zullen o.a. Erin Brockovich en Crouching Tiger, Hidden Dragon tijdens deze dagen worden uitgezonden.

CineNova biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week doorlopend recente kwaliteitsfilms voor iedereen die van films houdt. De films worden uitgezonden op twee kanalen zonder reclame of onderbrekingen en aangeboden voor een vast maandbedrag. De complete CineNova programmering is beschikbaar op www.cinenova.tv. Elke maand zijn er nieuwe toppremières en kaskrakers, in totaal 100 verschillende topfilms. CineNova betekent thuis genieten van de beste films uit Hollywood, Europa en de rest van de wereld. Voor de komende maanden staan onder andere de volgende films geprogrammeerd: 28 Days met Sandra Bullock, The Patriot met Mel Gibson, A Murder of Crows met Cuba Gooding Jr., Titus met Anthony Hopkins en Crouching Tiger, Hidden Dragon met Chow Yun-Fat. CineNova is verkrijgbaar via Casema Digitale Televisie, UPC en Mr Zap. CineNova is een joint venture van Sony Pictures Entertainment, Buena Vista International Television en UPC.