Casema

Delft, 17 januari 2002

Wijziging radio- en televisiepakket in Amstelveen

In Amstelveen zullen met ingang van 23 januari 2002 op advies van de programmaraad wijzigingen plaatsvinden in het radio- en televisiepakket.

In overleg met de programmaraad heeft Casema de pakketwijziging vastgesteld. Aan het pakket wordt de culturele televisiezender Arte op het televisiekanaal van de Arabische zender MBC geplaatst. Tevens worden er drie radiozenders aan het pakket toegevoegd. Business Nieuws Radio, CITY FM en Radio192.

Arte is een Europees publieke culturele kwaliteitszender, met aandacht voor films en documentaires, theater en muziek. De zender wordt gevoed door bijdragen van diverse Europese publieke televisiestations. Business Nieuws Radio is een nieuwszender. Op werkdagen biedt de zender non-stop nieuws tussen zes uur 's ochtends en acht uur 's avonds, in bulletins van 20 minuten die voortdurend worden geactualiseerd. 's Avonds en 's nachts is er funky jazzmuziek. CITY FM maakt radioprogramma's voor iedereen in de gehele Randstad. Elke stad en regio heeft zijn eigen CITY FM editie. De muziek wordt aangevuld met landelijk en regionaal nieuws en regionale verkeersinformatie. Radio 192 is het nieuwe Nederlandse 'gouwe-ouwe' radiostation voor luisteraars die terug verlangen naar het geluid van het zeezendertijdperk en de sfeer van toen. De programmering bestaat uit de grote hits en het iets minder bekende werk uit de periode 1950-1985, met de nadruk op de jaren zestig en zeventig.

De televisiezender is op de volgende frequentie te vinden:

programma Kanaal frequentie
Arte 42+ 641,50 MHz

De nieuwe radiozenders zijn op de volgende frequenties te vinden:

programma frequentie stereo/mono
Business Nieuws Radio 107,5 MHz Stereo
CITY FM 91,1 MHz stereo
Radio 192 100,4 MHz mono

Meer informatie is te vinden op teletekstpagina 430 en 600 van het Casema Service Kanaal.