Politiebericht Eindhoven 18-01-2002

1e Persbericht 18 januari 2002




Eindhoven: Overlast binnenstad Eindhoven aangepakt Donderdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur heeft de politie tijdens extra controles in de Eindhovense binnenstad zestien personen aangehouden en bekeurd. De politieactie was gericht op het terugdringen van overlast door druggebruikers en zwervers. Er werden bekeuringen opgemaakt voor alcohol drinken in het openbaar, rondhangen in portieken, rondhangen op plaatsen waar dat verboden is, veroorzaken overlast, in bezit hebben van kleine hoeveelheden drugs en bedelen. Vijftien politiemensen deden mee aan de actie. De politie controleerde vooral rondom de Kerkstraat en de Heuvel Galerie.

Eindhoven: Diefstal auto
Donderdag overdag is in de Pieter Zeemanstraat een blauwe Peugeot 206 met het kenteken 86-GR-NN gestolen.

Eindhoven: Man steelt rolstoel
Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond om 21.00 uur in de Theodoor Fliednerstraat aangehouden.Een buschauffeur trof de man bij een halte zittend in een rolstoel met een deken over zich heen geslagen. Omdat hij de situatie niet vertrouwde belde de chauffeur de politie. Agenten kenden de man en wisten dat hij eerder op de dag zijn oude versleten rolstoel had proberen om te ruilen in het Catharina ziekenhuis. Dat mislukte. De agenten zagen dat hij nu in een nieuwe rolstoel zat. Al snel bleek dat de man die stoel had gestolen in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. Zijn oude rolstoel had hij daar achter gelaten. De stoelen zijn inmiddels geruild. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Amokmakers aangehouden
Donderdagavond om 21.50 uur zijn op de Tongelresestraat een 24-jarige inwoner van Veghel en een 23-jarige inwoner van Oss aangehouden. De twee waren betrokken geweest bij een ruzie in een bioscoop aan de Dommelstraat. Een van de twee stond voor een bezoeker. Toen die daar iets van zei draaide dat uit op ruzie met het tweetal. Een werknemer van de bioscoop nam de ruziënden apart. De twee amokmakers dreigden de twee broers na afloop van de film buiten op te wachten. Toen die twee broers ( 23 en 26 jaar oud afkomstig uit Gerwen) terug naar hun plaatsen wilden gaan werden ze door de twee aangevallen en flink geslagen. De 23-jarige Gerwenaar liep daarbij een snee boven zijn oog en letsel aan zijn oor op. Na de mishandeling maakten de twee amokmakers zich uit de voeten. Ze stapten in een auto en toen ze wegreden reden ze recht op een agent in die ter assistentie kwam. Andere agenten zette de achtervolging in maar verloren de twee uit het oog. Korte tijd later werd de auto met de twee in de buurt aangetroffen in de Tongelresestraat. Het duo werd aangehouden en is ingesloten.

Eindhoven: Drugs
Donderdagavond rond 22.00 uur is in een woning aan de Mortierlaan een 28-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De politie controleerde in de woning naar aanleiding van overlastmeldingen. In de woning werden kleine hoeveelheden cocaïne aangetroffen. De aangehouden man had in zijn jaszak vijf bolletjes met cocaïne. Toen de politie daarop nog eens een kijkje in zijn auto nam vonden zij daar nog eens 68 bolletjes met cocaïne.De cocaïne ( bijna 1 kilogram ) is in beslaggenomen en de man is ingesloten.

Eindhoven: Inbreker steelt shampoo
Donderdagavond om 23.00 uur is op de Kronehoefstraat een 39-jarige inwoner van Oirschot aangehouden. De man had kort daarvoor bij een winkel op de Woenselse Markt een etalageruit van 1.80 x 1.80 meter vernield en had 22 flessen shampoo uit de etalage gestolen. Gewaarschuwde agenten troffen hem op de Kronehoefstraat aan met een tas met daarin de buit van de inbraak. De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Brand
Vrijdagmorgen rond 3.00 uur brak brand uit op de zolder van een woning aan de Ruysdaelbaan. Op de zolder van het pand was een kwekerij gevestigd. Daar was de brand ontstaan. De zolder brandde volledig uit. De brandweer bluste de brand. Het viel voor de politie niet meer vast te stellen welke planten de bewoners ( 61 en 59 jaar oud) kweekten.

Gemert: Bromfiets controle
Donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur heeft de politie in Gemert op de Komweg een bromfietscontrole gehouden. Er werden 21 bromfietsen gecontroleerd en dat resulteerde in elf bekeuringen. De politie bekeurde onder meer voor: brommers met te hoog vermogen (7) geen helm (1), verkeerde kleur van de verlichting (2) en geen gele plaat (1).

Beek en Donk: bromfietscontrole
Donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur heeft de politie op het Raadhuisplein in Beek en Donk elf bromfietsen gecontroleerd. Dit leverde zes bekeuringen op. De bonnen werden uitgeschreven omdat geen helm (2) werd gedragen en vanwege brommers met een te hoog vermogen (4) .

Valkenswaard: Inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Haagstraat in Valkenswaard hebben dieven een paar duizend Amerikaanse dollars buit gemaakt. De dieven wisten de voordeur van de flat open te krijgen via de flippermethode. De inbraak gebeurde donderdagavond tussen 18.45 en 19.15 uur.

Geldrop: Onder invloed
Vrijdagmorgen rond 1.30 uur is op de Boldert een 50-jarige Geldroppenaar aangehouden. Hij reed met zijn auto terwijl hij flink gedronken had. Hij blies 1,7 promille. Zijn rijbewijs moest hij op het politiebureau achterlaten. Tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Dader ramkraak in België gepakt
Vrijdagmorgen rond 4.30 uur is in het Belgische plaatsje Dessel een 21-jarige Pool aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een ramkraak in Asten. Rond 4.00 uur werd in de Marktstraat in Asten een poging gedaan met een gestolen auto de voordeur van een winkel te rammen. De zaak was echter goed beveiligd en de dieven kwamen niet binnen. De ramauto werd door de dieven bij de winkel achter gelaten. In een kort daarvoor in Asten in de Kerkstraat gestolen auto gingen de dieven er vandoor. De politie in de regio nam op verschillende plaatsen postpunten in en op de A67 op Leenderheide werd de gestolen auto met twee inzittende voor het eerst gesignaleerd. Een politiepatrouille uit de Kempen kon de auto volgen. Dat leidde naar het Belgische Dessel waar het duo zich vast reed. Een van de twee kon door de Nederlandse agenten worden aangehouden. Hij is overgedragen aan de Belgische politie. De auto is door de Belgische politie in beslaggenomen. De politie heet inmiddels een uitleveringsverzoek aan de Belgische autoriteiten gedaan.

Veldhoven: Auto weg bij insluiping
Donderdagavond heeft een insluiper kans gezien binnen te komen in en woning aan de Dorpstraat. De bewoners waren thuis en zaten tv te kijken. Ze hebben de insluiper niet opgemerkt. Die wist de autosleutels van een buiten geparkeerde auto te bemachtigen. Ook een portemonnee en enkele pasjes werd bij de buit gevoegd. Later op de avond werd in Eindhoven de auto door politiemannen opgemerkt. Een man die zich verdacht ophield in de buurt wist te voet te ontkomen. De auto met de sleutels er nog op liet de dief achter. Bij een woning op de Dreef wist de insluiper donderdagavond ook binnen te komen. Een van de bewoners was gewoon thuis. De insluiper ging aan de haal met een portemonnee en een sleutelbos.