Sun Microsystems publiceert cijfers tweede kwartaal

Inkomsten en winst ten opzichte van vorig kwartaal verbeterd

Amersfoort, 18 januari 2002 Sun Microsystems heeft vandaag haar resultaten bekend gemaakt voor het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2002, eindigend op 30 december 2001. De opbrengsten voor het tweede kwartaal bedroegen 3.108 miljard dollar. Dit is een stijging van 9% vergeleken met de opbrengsten voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2002 en een daling van 39% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het netto verlies voor het tweede kwartaal was 99 miljoen dollar en het netto verlies per aandeel 0,03 dollar. Dit is een stijging van 40% in vergelijking met het netto verlies van het eerste fiscale kwartaal van 2002 en een daling van 121% in vergelijking met de netto winst per aandeel voor dezelfde periode een jaar geleden (dit is exclusief het verlies op Sun s aandelenportefeuille, reorganisatiekosten, lopende Research & Development-projecten en gerelateerde belastingvoordelen).

Gedurende het tweede kwartaal van 2002, verhoogden bijzondere kosten het netto verlies met 332 miljoen dollar. Deze kosten bestonden uit 39 miljoen dollar verlies op Sun s aandelenportefeuille en 511 miljoen dollar voor reorganisatiekosten. Een belastingvoordeel van 218 miljoen dollar compenseerde deze kosten gedeeltelijk. Inclusief de bijzondere kosten bedroeg het GAAP netto verlies voor het tweede fiscale kwartaal 431 miljoen dollar en het netto verlies per aandeel 0,13 dollar.

De inkomsten van Sun voor de eerste zes maanden van het fiscale jaar 2002, kwamen uit op 5.969 miljard dollar. Dit is een daling van 41% in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Het netto verlies voor deze periode was 257 miljoen dollar, het netto verlies per aandeel 0,08 dollar. Dit is exclusief het verlies op Sun s aandelenportefeuille, reorganisatiekosten, lopende Research & Development-projecten en gerelateerde belastingvoordelen. Inclusief deze kosten is het GAAP netto verlies voor de eerste zes maanden van fiscaal jaar 2002, 611 miljoen dollar en het verlies per aandeel 0,19 dollar.

Scott McNealy, Chief Executive Officer van Sun Microsystems: De visie, strategie en uitvoering van Sun blijft consequent, ook in deze moeilijke economische situatie. We zijn altijd vernieuwend geweest en we zullen dat ook altijd blijven. Zo zijn we in oktober gestart met de eerste fase van Sun Open Net Environment (Sun ONE). Sun ONE staat voor de visie, de architectuur, het platform en de expertise om services on demand te ontwikkelen. Daarnaast zijn we begonnen met het leveren van 2 nieuwe producten: the Sun Fire 15K server, ons nieuwe vlaggenschip in high-end systemen en de Sun Fire V880 server, ons nieuwe low-end systeem met een betere prijs-kwaliteitverhouding dan de meeste vergelijkbare Wintel-producten.

Over Sun Microsystems

Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982, heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW), consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.



Ingezonden persbericht