Ingezonden persbericht


Dovemansoren

Amsterdam, Geuzenveld-Slotermeer. Bewoners rondom de Burgemeester Roellstraat zien dagelijks de "bijna ongelukken" met tram lijn 13. Recentelijk, 28 november 2001, werd het onvermijdelijke bewaarheid, toen een chauffeur van een bestelbusje in de late uren op de slecht verlichte kruising lijn 13 niet opmerkte die op weg was naar de remise.

De chauffeur kan het verhaal niet navertellen, de omwonenden wel. Hoe kan zoiets nou gebeuren, vroegen zij zich af. Het verlagen van het tramtracé is een project dat jaren van voorbereiding en uitvoering heeft gevergd. Welke ambtenaar, achter welk bureau, heeft zitten slapen toen het tracé werd bedacht en getekend? Waarom werd er door het Dagelijks Bestuur van Geuzenveld-Slotermeer niet geluisterd naar de buurtbewoners die op diverse buurtoverleggen de gevaarlijke situatie hadden aangekaart? Waarom was de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer nog te besodemietert om een schriftelijke waarschuwing (25 oktober 2001) van de buurtbeheercommissies te beantwoorden?

Het Dagelijks bestuur besteedde onlangs dertigduizend gulden aan een adviesbureau die uit moest zoeken waarom de buurtoverleggen zo slecht bezocht werden, zonder zich te realiseren dat dit komt omdat er toch niet naar bewoners geluisterd wordt. Die dertigduizend gulden waren vast een leuke aanbetaling geweest op een paar waarschuwingslichten. Of zouden de Stadsdeelbestuurders geen kinderen hebben die dagelijks van en naar school moeten en hierbij de trambaan moeten oversteken. Ten overvloede hebben de buurtbeheercommissies op 18 januari 2002 de Gemeente en het Stadsdeel aangeschreven met een raadsadres, in de hoop dat de dovemansoren hiermee eens grondig worden uitgespoten.

Richard M. van Schaik

06-53193132
Voor meer informatie over Geuzenveld-Slotermeer, zie www.lsg.info.