Korps: Flevoland, plaats: Flevoland 19-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, H.Demmers tel. 06-53337514

Aanrijdingen met gewonden
Zeewolde - Een 25-jarige bestuurster uit Zeewolde en een 22-jarige bestuurder uit Amsterdam raakten gistermiddag gewond bij een aanrijding op de Ganzenweg. De vrouw uit Zeewolde kwam vanaf de Pluvierenweg met haar auto en zag het voertuig van de Amsterdammer over het hoofd die op de Ganzenweg reed. Door de aanrijding die ontstond raakte de man bekneld. Hij werd door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd. De GGD vervoerde beide personen met onbekend letsel naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Beide voertuigen werden door een bergingsbedrijf verwijderd.

Emmeloord - Een 35-jarige automobilist en een 26-jarige automobiliste beiden uit Emmeloord raakten gisterochtend betrokken bij een aanrijding op de Hannie Schaftweg. De man die vanaf de Urkerweg de Hannie Schaftweg opdraaide zag vermoedelijk de auto van de vrouw over het hoofd. Hij liep rugklachten op. Beide voertuigen raakten beschadigd en die van de vrouw zodanig dat het kenteken werd ingenomen.

Lelystad - Een 46-jarige bestuurder uit Lelystad raakte gisteravond bekneld bij een aanrijding op de kruising Larserdreef met het Rijnland. De man wilde de weg oversteken en reed tegen de auto van een 38-jarige Lelystedeling die over de Larserdreef reed. De brandweer bevrijdde de 46-jarige die beenletsel opliep. Door de GGD werd de man evenals zijn 13-jarige zoon (onbekend letsel) vervoerd naar het Zuiderdzeeziekenhuis in Lelystad. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Rijden onder invloed van alcohol
Almere - Een 18-jarige bestuurder (Almeerder) veroorzaakte onder invloed een aantal aanrijdingen met alleen materiële schade op de Leguaanstraat en liet zijn voertuig onbeheerd achter. Hij kon even later op zijn huisadres worden aangehouden en verkeerde onder invloed. De man kwam tot 280 ugl (0.6 promille) bij de ademanalyse en bleek ook geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg voor genoemde feiten proces-verbaal.

Easy-rider, brom-/snorfietscontrole
Urk - Negen bestuurders werden bekeurd bij een gistermiddag uitgevoerde controle op Urk van 14.30 tot 16.30 uur. In totaal werden er 14 overtredingen begaan. 4 x geen helm, 7 te groot vermogen (opgevoerd), 2 x geen certificaat en 1 x lekke uitlaat.

Aanhouding fietsendief
Emmeloord - Een 17-jarige man uit Emmeloord werd gisteravond aangehouden op het Molenrak nadat hij een fiets had gestolen. De aanhouding werd verricht door de aangever die door een getuige was getipt dat zijn fiets uit de voortuin van de woning was weggenomen. De 17-jarige werd overgedragen aan de politie en ingesloten en de fiets ging terug naar de eigenaar.