Ingezonden persbericht


Amsterdam 21 januari 2001
Persbericht

Jos Brink Lijstduwer Amsterdam Anders/De Groenen

De lokale partij Amsterdam Anders/De Groenen heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat de huidige fractievoorzitter Hansje Kalt lijsttrekker wordt. De tweede en derde plaats worden ingenomen door het huidige raadslid René Danen en duo-raadslid Herman Pieterson. Vandaag werd bekend dat TV-presentator Jos Brink lijstduwer wordt op de onverkiesbare plaats 30. Jos Brink is naast zijn televisiewerk bekend als lid van het comité van aanbeveling van de Autovrije Zondag en vanwege zijn inzet in het verleden voor Iraanse vluchtelingen in zijn kerk De Duif.

Op de lijst staan verder veel prominente Amsterdammers uit maatschappelijke organisaties. Zo zijn KMAN-voorzitter Jamal Ftieh, anders-globaliste Anne van Schaik en woordvoerder van het Landelijk Platform tegen de Nieuwe Oorlog Hans van Heijningen te vinden op de lijst. Ook Gerben Hellinga, Ruigoord-activist en schrijver staat op de lijst. Opvallend zijn verder Anneke Jos Mouthaan, betrokken bij een Ander Joods Geluid en Christien de Jong die acties voor Milieudefensie organiseerde rond het Bulderbos.

De complete lijst is bijgevoegd in een bijlage bij dit persbericht, en is ook te bekijken op de website van Amsterdam Anders/De Groenen: www.aadg.nl.