Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam School of Management heeft wereldwijd de meest internationale MBA

Rotterdam, 21 Januari 2002 - Rotterdam School of Management's (RSM's) MBA programma heeft de meeste internationale studenten wereldwijd volgens de ranking van de Financial Times 2002 van business schools.

In de gehele Financial Times ranking heeft RSM zijn excellente positie van vorig jaar behouden, algemeen op de zevenentwintigste plaats en zesde in Europa. Met relatief de meeste internationale studenten staat RSM eerste, gekeken naar de combinatie internationale students, faculty en management komt de school op de zevende plaats. RSM heeft ook uitstekend gepresteerd in research, genoteerd op de derde plaats in Europa en vierenvijftigste wereldwijd.

Financial Times heeft internationaal honderd scholen geselecteerd om deel te nemen aan de 2002 rankings. De positie van elke school in de ranking wordt bepaald door de responses van twee vragenlijsten: één wordt ingevuld door elke business school en de andere door 1998 alumni van de business school. De positie van de school wordt bepaald door hoe de school presteert op drie gebieden: de carrière progressie van de afgestudeerden (gebaseerd op salaris), diversiteit en internationale ervaring en research.

"We zijn erg verheugd met de resultaten van de 2002 survey", zegt Kai Peters, Dean van RSM, "Het bevestigt onze vooraanstaande positie in Europa, en tevens dat onze continue focus op internationale business van werkelijke waarde is voor onze studenten."

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nesrin Rachid
Marketing and Communications
Rotterdam School of Management
Tel: +31 (0) 10 408 22 22
Fax: +31 (0) 10 452 95 09
e-mail: nesrinrachid@rsm.nl

An English version of this news release is available.

De Rotterdam School of Management (RSM) is de gerenommeerde business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De RSM stelt zich ten doel een "center of excellence" te zijn op het gebied van internationale managementopleidingen. Al geruime tijd behoort de RSM tot de beste business schools van de wereld. Naast de gerenommeerde MBA programma's biedt de RSM het Master of Financial Management Programma en het Master in Human Resource Management. RSM organiseert tevens een scala aan op maat gesneden in-company opleidingen, en open management cursussen voor professionals in het bedrijfsleven en in de publieke sector.


---