Ingezonden persbericht


EQUANT VERRUIMT AANBOD WERELDOMSPANNENDE
REMOTE ACCESS SERVICES VOOR CISCO SYSTEMS

Driejarig contract verzekert Cisco's mobiele medewerkers van beveiligde toegang tot het eigen netwerk

ATLANTA, 21 januari 2002 --- Equant heeft een driejarig contract getekend met Cisco Systems, dat voorziet in een uitbreiding van de remote access diensten die Cisco van Equant afneemt. De uitbreiding van de dienstverlening bestaat erin dat Cisco's mobiele medewerkers nu in meer dan 130 landen via een lokale telefoonverbinding een beveiligde toegang kunnen krijgen tot het eigen bedrijfsnetwerk.

Eerder leverde Equant al IP Dial-diensten aan Cisco buiten de Verenigde Staten. De nu gesloten overeenkomst hernieuwt die dienstverlening en voegt bovendien remote access toe binnen de VS, waarbij wordt samengewerkt met iPass, een van de eerste leveranciers van mobiele toegangsdiensten. Tezamen laten Equant en iPass de reizende Cisco-medewerker een beveiligde koppeling maken met zijn netwerk via vaste en draadloze verbindingen. Cisco plukt de vruchten van de nieuwe, geïntegreerde diensten van Equant en iPass.

"Equant IP Dial is een grote steun voor de communicatie met de reizende medewerkers. Daarom hebben we besloten die diensten aanzienlijk te verruimen," zegt John Barro, belast met Technology Marketing bij Cisco.

Meer dan 200 grote organisaties maken op dit moment gebruik van Equant IP Dial voor een beveiligde, 24-uurs toegang tot hun bedrijfsnetwerken en hun andere hulpbronnen. Equant IP Dial is beschikbaar in meer dan 130 landen en gebieden, en biedt de grootste geografische dichtheid van alle network operators.

Equant
Equant, dat de activiteiten en bedrijfsmiddelen van het vroegere Equant en het vroegere Global One verenigt, wordt beschouwd als de grootste aanbieder ter wereld van IP- en datacommunicatiediensten voor multinationals. Equant biedt deze ondernemingen een ruime keus in netwerk-integratie- en beheerservices. Het bereik van Equant's services strekt zich uit over de gehele wereld; het datanetwerk verbindt alle belangrijke handelscentra in 220 landen en regio's naadloos met elkaar. In 145 landen wordt plaatselijke ondersteuning geboden. Equant kan bogen op 50 jaar ervaring in datacommunicatie en verleent zijn services aan ongeveer 3700 grote ondernemingen, waaronder ruim 75 procent van de 100 grootste bedrijven ter wereld. Equant, lid van de France Télécom Group, heeft een zeer uitgebreid leveringsprogramma van beproefde datanetwerkdiensten, dat voldoet aan nagenoeg alle eisen van grote organisaties voor wat betreft kwaliteit, betrouwbaarheid en beheermogelijkheden. De gezamenlijke proforma-omzet van Equant en Global One bedroeg in 2000 $2,76 miljard. Equant heeft beursnoteringen in New York (NYSE: ENT) en Parijs (Euronext: EQU). Voor meer informatie zie www.equant.com.

iPass
iPass Inc. levert beveiligde remote access verbindingen aan ondernemingen en telecommunicatiemaatschappijen. Anders dan de traditionele aanbieders maakt iPass gebruik van een eigen client- en authenticiteittechnologie voor het grootste remote access netwerk ter wereld. Het integreert dialup, ISDN, draadloze verbinding en breedbandtechnologie in een enkele oplossing. iPass heeft een hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië, en bijkantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Voor meer informatie zie www.ipass.com.

Voor perscontacten:
Equant Lubbers & De Jong B.V. Erwin Veenhuyzen, marketing manager Bert Lubbers Prof. W.H. Keesomlaan 3 Keizersgracht 219 1183 DJ Amstelveen 1016 DV Amsterdam Tel.: (020) 503 75 54 Tel.: (020) 421 05 65 ###