Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
HT

Den Haag, 17 januari 2002

Euro en Olympische Spelen maken Lucky Day via Ben nog interessanter

Met de komst van de Euro zijn het prijzengeld van Lucky Day via Ben, het eerste kansspel via SMS, bijna verdubbeld. Vorig jaar bedroeg de dagelijkse hoofdprijs f 25.000,- (EUR 11.344,51) Sinds 1 januari 2002 maken deelnemers dagelijks kans op EUR 20.000,- en vele andere prijzen. Tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City wordt Lucky Day via Ben nog leuker. Deelnemers maken tussen 9 en 23 februari kans op 10 Olympische Loterij loten t.w.v. EUR 10,-. Deze geven op 24 februari 2002 kans op 5 maal EUR 100.000,-. Verder is er dagelijks kans op een snowboard t.w.v. EUR 375,- of een jaar lang gratis naar je sportclub (maximaal EUR 200,-). Tenslotte zijn er 8 schaatsclinics te winnen onder begeleiding van een Olympische sporter.

Lucky Day via Ben is een dagelijkse loterij die geheel via SMS wordt gespeeld. Ben klanten kunnen meedoen aan Lucky Day via hun mobiele telefoon door een SMS tekstbericht met de tekst LUCKY DAY te sturen naar 2345. Zij ontvangen na aanmelding hun tien getallen voor de trekking van die dag per SMS. Na de trekking ontvangen de deelnemers per SMS bericht of zij in de prijzen zijn gevallen. Deelnemers betalen bij deelname aan Lucky Day via Ben alleen twee SMS tekstberichten. Lucky Day via Ben is een kansspel en kan alleen worden gespeeld door Ben klanten van 18 jaar of ouder. Op zondag is er geen trekking. Per dag kan een keer worden meegespeeld.

De Lotto en Ben zijn allebei partner in sport van NOC*NSF en daarmee fan van de Nederlandse Olympische ploeg.

De Lotto
Lucky Day is een dagelijks kansspel van De Lotto. Lucky Day wordt dagelijks gespeeld door tienduizenden spelers. De opbrengsten van Lucky Day en de andere spelletjes van De Lotto (Lotto, De Nederlandse KrasLoterij en Toto) komen ten goede aan goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. De Lotto droeg in 2000 ruim EUR 45 miljoen af aan deze goede doelen.

Ben
Ben Nederland B.V. is een aanbieder van persoonlijke communicatie. Ben heeft inmiddels ruim 1,2 miljoen actieve klanten en is in belminuten de derde aanbieder van Nederland. Ben biedt producten aan voor zowel privé als zakelijk gebruik. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie. Ben bellers kunnen bellen in 67 landen, waaronder de belangrijkste vakantielanden.