Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-01-2002 Politieberichten district Heerlen (HP 15.17 uur) Maandag 21 januari 2002

Heerlen, rijden onder invloed:
Een 38 jarige inwoner van het Belgische Eupen is maandagmorgen 21 januari 2002 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed.
Een automobilist zag maandagmorgen omstreeks 04.50 uur een andere automobilist over de autoweg A-76 te Heerlen rijden. Dit gebeurde met wel erg lage snelheid, naar schatting slechts 40 km per uur, en met een slingerend rijgedrag. De automobilist kon zijn medeweggebruiker van de weg dirigeren en belde daarop met de politie. De slingerende automobilist bleek behoorlijk naar alcohol te ruiken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor het instellen van een verder onderzoek. De uitslag van de ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Tegen de inwoner van Eupen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Toen de inwoner van Eupen te horen kreeg dat hij huiswaarts kon maar niet door de politie thuisgebracht werd schold hij de huid van de politieman vol met niet te herhalen verwensingen en scheldwoorden. Opnieuw werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt maar nu wegens belediging. In het kader van snelrecht zal hij op korte termijn worden vervolgd door de officier van justitie.

Heerlen, woninginbraak:
Op zondag 20 januari 2002 heeft in een woning aan de Johannes XXIII-singel te Heerlen een inbraak plaatsgevonden. De inbreker forceerde een raam van het appartement waarna hij de toegang kreeg. Het appartement werd doorzocht waarbij enkele sieraden werden ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Brunssum, autodief aangehouden:
Een 30 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagmiddag 20 januari 2002 door de politie aangehouden omdat hij van een gestolen auto gebruik maakte.
Een politiepatrouille zag zondagmiddag omstreeks 16.55 uur dat een personenauto op de Meezenbroekerweg te Heerlen geparkeerd werd en dat er twee mannen uitstapten die vervolgens rustig wegliepen. De politiepatrouille controleerde daarop het kenteken van de auto waarbij kwam vast te staan dat de auto van diefstal afkomstig was en deze eind december in Heerlen gestolen bleek te zijn. Het tweetal werd daarop nagereden maar toen zij in de gaten kregen dat de politie belangstelling voor hen had ging een van het duo er als een speer vandoor. Hij bleef ook onbekend. De tweede man werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Hij werd in de loop van de avond in verzekering gesteld. De identiteit van de tweede verdachte is bij de politie bekend. Naar hem wordt gezocht.