Tie Holding NV

TIE PUBLICEERT JAARVERSLAG

maandag, 21 januari, 2002

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommerce softwarebedrijf TIE Holding N.V. ('TIE'), maakt hierbij bekend dat het jaarverslag over het boekjaar 2001 (1 oktober 2000 t/m 30 september 2001) is goedgekeurd door de accountant van de vennootschap Ernst & Young en vandaag zal worden gepubliceerd op de website van TIE. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van TIE zal worden gehouden op 13 februari 2002 in Amsterdam.

Het jaarverslag wordt gepubliceerd op de website (http://www.TIEglobal.com) en zal in papieren vorm verkrijgbaar zijn vanaf 28 januari a.s. Op deze dag zal TIE eveneens de agenda voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bekendmaken middels publicaties in de landelijke dagbladen. De vergadering zal plaatsvinden op woensdag 13 februari a.s. om 15.00 uur in het hoofdkantoor van TIE in Amsterdam (Schiphol-Rijk). De resultaten van het 1e kwartaal van het huidige boekjaar zullen eveneens op 13 februari worden bekendgemaakt, voorbeurs om 8.30 uur.

Gedurende een turbulent jaar voor technologie-bedrijven, heeft TIE de organisatie geherstructureerd en gefocused op het uitrollen van de nieuwe producten. TIE baant bovendien de weg voor effectieve B2B eCommerce voor grote ondernemingen en hun kleine- en middelgrote handelspartners.

De investeringsstrategie die TIE had geformuleerd ten tijde van de beursgang in maart 2000 is omgebogen tot een strategie van Consolidatie en Integratie aan het begin van het vorige boekjaar. Omdat het management van TIE niet verwacht dat de marktomstandigheden op korte termijn zullen veranderen, zal deze benadering vooralsnog worden vastgehouden in het jaar 2002. TIE verwacht synergie te behalen van integratie in met name marketing- en productontwikkeling.

In lijn met deze strategie, heeft TIE aan het begin van het boekjaar 2001 enkele veranderingen doorgevoerd in het executive-team. Drie nieuwe executive-posities werden gecreëerd: Chief Technology Officer, Chief Marketing Officer en Chief Strategy Officer. Deze functies hebben een wereldwijde focus voor de betreffende aandachtsgebieden met als doel om de activiteiten in de Verenigde Staten en Europa nog meer te integreren. Dit zal uiteindelijk moeten resulteren in meer synergievoordelen op het niveau van producten, positionering en strategische allianties.

Vooruitzichten

TIE blijft conservatief en voorzichtig voor de planning in het jaar 2002. De onderneming is voortdurend bezig om de personeelsbezetting in lijn te houden met de omzet en het vasthouden aan een positieve EBITDA.

Hoewel bedrijven gezien de verslechterde marktomstandigheden terughoudend zijn met investeringen, ziet TIE in alle markten waarin zij opereert, een stijgende vraag naar haar producten en diensten. De reden hiervoor is dat TIE met name het grootste struikelblok oplost in B2B eCommerce; het opzetten van elektronische verbindingen van applicatie naar applicatie tussen afnemers en leveranciers in de handelsketen.

Bij de aanvang van het boekjaar 2002 (vanaf 1 oktober 2001) had TIE een Annual Operating Plan in gang gezet dat voorziet in een bescheiden groei in inkomsten en gereduceerde operationele kosten, in vergelijking met 2001. Het plan voorziet een positieve EBITDA-situatie die gedurende het hele jaar kan worden vastgehouden, zelfs onder de huidige moeilijke marktomstandigheden.

"We zijn zeer verheugd dat ons jaarverslag dit keer zo snel is getekend", zegt Dick Raman, CEO van TIE. "Het is een positieve indicatie dat TIE weer in de lift zit na het moeilijke jaar 2001. We zijn ervan overtuigd dat het bedrijf weer op goed op weg is met een compleet productaanbod waarmee onze klanten efficiënter kunnen werken. Juist als de economie tegenzit, is dit het soort producten waar bedrijven naar zoeken. We zien dat bedrijven terughoudend zijn met investeringen en bestedingen aan IT uitstellen, maar ze vinden het wel noodzakelijk om te besparen op kosten en het aantal eCommerce handelspartners in de hele keten uit te breiden."

Profiel TIE

TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart 2000 genoteerd staan aan de Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen gebruikers snel en efficiënt elektronisch zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBC's) op te zetten biedt TIE kopers en aanbieders in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking ("Collaboration"). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in de Verenigde Staten en Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.