Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Rotterdam, maandag 21 januari 2002
Minionderneming Dia Digital
Carnissesingel 210
3084 NA Rotterdam

Eerste mini-onderneming gecertificeerd volgens de norm: ISO 9001 : 2000

Dia Digital is een bedrijf dat is opgericht door een twaalftal studenten van het Hoornbeeck College te Rotterdam. Als eerste minionderneming ter wereld zijn zij ISO-gecertificeerd volgens de norm ISO 9001 : 2000. Een unicum in de 11-jarige geschiedenis van de stichting Mini-ondernemingen. Op de persconferentie van maandag 21 januari is deze primeur naar buiten gebracht.

In september zijn de studerende ondernemers van start gegaan. "In de oriëntatieperiode is het managementteam samengesteld en het product gekozen. We wilden een product dat we helemaal zelf konden ontwerpen en produceren. We kozen voor het digitaliseren van dia's en fotonegatieven. Marktonderzoek wees uit dat er voldoende vraag was naar dit product", vertelt algemeen directeur Karel Kok.

Nadat Dia Digital haar bedrijf had gepresenteerd aan de 120 aandeelhouders konden de Hoornbeeck-studenten beginnen met de verkoop en productie. Er bleek veel vraag te zijn naar het digitaliseren van de dia's. De algemeen directeur vertelt dat veel mensen nooit meer naar hun dia's kijken. "Het is een schitterende manier om dia's van soms tientalle jaren geleden, door het digitaliseren in deze tijd te plaatsen. De mensen kunnen de dia's nu op hun beeldscherm bekijken of voor andere doeleinden gebruiken".

Om de kwaliteit te waarborgen zocht Dia Digital contact met ISO-advies om hen te begeleiden naar ISO-certificering. "ISO-advies uit Norg was direct bereid om de jonge ondernemers op het moeilijke pad naar ISO-certificering te begeleiden", vertelt Matthijs Waleboer, kwaliteitsmanager van Dia Digital. "Wij hebben onze kerstvakantie helemaal gebruikt om in aanmerking te kunnen komen voor certificering. Dit bleek geen makkelijke opgave te zijn. Dag en nacht is er door alle medewerkers gewerkt. Het was een enorm leerzame periode'', verzekert Waleboer.
De moeilijkste dag was de audit die Lloyd's uitvoerde. "Heel ons bedrijf werd doorgelicht. Dia-digital bleek aan alle kwaliteitseisen te voldoen en kon worden gecertificeerd", vertelt de trotse directeur.

Door deze certificering heeft Dia Digital haar doelstellingen ruimschoots gehaald. Het ontwikkelen van hun talenten door het starten van een echt commercieel en dus winstgevend bedrijf, zagen zij als hun missie.

Tijdens de persconferentie werd het certificaat overhandigd door directeur P. Schalk van de Reformatorische Maatschappelijke Unie (RMU). "De RMU is één van de kleinere belangenorganisaties die onlangs als eerste vakorganisatie is ISO-gecertificeerd. Ook Dia Digital is als klein bedrijf met dezelfde identiteit als de RMU gegaan voor ISO-certificatie. Beide hebben de kwaliteit hoog in het vaandel staan", aldus Schalk.

Begeleidend docent P.C. Kok van Dia Digital trok deze vergelijking door: "Het Hoornbeeck College is de kleinste ROC van Nederland. Met vier vestigingen in Amersfoort, Kampen, Goes en Rotterdam willen we alle reformatorische studenten onderwijs bieden vanuit onze christelijke overtuiging. Dit jaar zijn we op de verschillende locaties met vier miniondernemingen gestart. Het project is op alle locaties een groot succes. De ISO-certificering van Dia Digital is een mijlpaal in de geschiedenis van het Hoornbeeck College!"

Namens het regiobestuur van de stichting mini-onderneming feliciteerde de heer J.P.F.C. van den Ameele de succesvolle ondernemers. "Het is geweldig dat Dia Digital op zo'n enorme gemotiveerde manier bezig is. Wij hebben gemerkt dat zij gaan en staan voor kwaliteit".

Woordvoerders:

B.C. Kok,
Algemeen directeur
Tel. : 06-10926917

D. van Dijk
Manager Marketing en PR
Tel. : 06-12328633