Politie Drenthe

Persberichten

van maandag
16:47 maandag 21 januari 2002

Martin Panman
0651611628

Vrachtauto in de sloot
EMMEN. Op de Emmerhoutstraat raakte een vrachtwagen van de weg. De 34 jarige chauffeur uit Hoogeveen verloor met zijn Scania in een bocht de macht over het stuur. In de berm reed hij een lichtmast omver en kwam tot stilstand in een sloot. Een bergingsbedrijf zette de vrachtauto weer op de weg. De rijbaan is twee uur afgesloten geweest voor een deel van het verkeer.

Auto in de sloot
ROSWINKEL. Op de N391 raakte ook een automobilist van de weg. De 23 jarige bestuurder uit Winschoten kwam met de rechterwielen in de berm terecht. Hij corrigeerde te sterk, schoot de weg over, kon nog net een vrachtauto ontwijken en kwam aan de andere kant van de weg in een sloot tot stilstand. De bestuurder werd niet gewond.

Vitrines geopend
KLAZIENAVEEN/EMMEN. Bij een winkel aan de Langestraat in Klazienaveen ontdekte het winkelpersoneel zaterdag dat een vitrine was opengemaakt. Uit de vitrine waren een aantal gameboys gestolen ter waarde van meer dan duizend euro. Aangezien de sloten van de vitrinekast nog in tact waren is vermoedelijk een valse sleutel gebruikt. In de winkel werd een medewerkster afgeleid door 1 persoon, terwijl een andere snel de goederen uit de vitrine haalde. In Emmen gebeurde vandaag iets dergelijks. Daar werd door een medewerker van een winkel aan de Hoofdstraat geconstateerd, dat een schuifslot van een vitrinekast losgemaakt, mogelijk ook met een valse sleutel. Hier werden een playstation 2 gestolen en 4 daarbij behorende spellen. In beide gevallen werd aangifte gedaan.

Aanrijding met gewonde
MEPPEL. Op de N375 gebeurde een aanrijding waarbij een gewonde viel. Een vrachtauto met aanhangwagen, bestuurd door een 46 jarige man uit Leeuwarden stond stil op de weg. De bestuurder was zijn vrachtauto aan het inspecteren, omdat hij volgens zijn verklaring mogelijk schade had opgelopen omdat hij ergens overheen gereden was. Terwijl hij stilstond werd de aanhangwagen aangereden door een personenauto, bestuurd door een 56 jarige automobilist uit Steenwijk. Vervolgens botste nog een auto op de andere autos. Deze auto werd bestuurd door een vrouw uit De Wijk. Een voorbijganger nam deze vrouw en een bij haar in de auto zittend kind mee naar het ziekenhuis in Meppel. De beide inzittenden van de andere auto werden door de brandweer uit de auto gehaald. Het dak werd van de auto geknipt, omdat beiden nekklachten hadden. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen en Zwolle. In Meppel was geen plaats meer..


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe