Gemeente Rijswijk

Informatiebijeenkomst Slachtofferhulp steekincident Rijswijk

Rijswijk, 21 januari 2002

Door het Buro Slachtofferhulp en Politie Haaglanden is in samenwerking met de gemeente Rijswijk op vrijdagavond 18 januari 2002 een besloten informatieavond gehouden naar aanleiding van de steekpartij in de HTM-bus en op de kruising voor het gemeentehuis van Rijswijk. De bijeenkomst in het gemeentehuis van Rijswijk is door circa 40 personen bezocht.

Het doel van de bijeenkomst is om getuigen en andere direct betrokkenen te informeren over het incident en het vervolg traject. Voor de bijeenkomst zijn uitgenodigd de getuigen van het incident en vertegenwoordigers van vervoersonderneming HTM, Centrale Post Ambulancevervoer, Brandweer Den Haag en supermarkt Hoogvliet. Tevens is een aantal buurtbewoners uitgenodigd die wonen op of nabij het Hendrik Ravesteijnplein waar het incident zich op 10 januari jl. heeft afgespeeld.

Na een welkomstwoord door de burgemeester van Rijswijk, mw. G.W. van der Wel-Markerink is een inleiding verzorgd door mw. I. Toet, coördinator van het Buro Slachtofferhulp. Door hoofdinspecteur J.C. de Graaf, plv. bureauchef politiebureau Rijswijk is nader ingegaan op het incident. Hierna is door mw. D.A.T. van der Heem, officier van justitie een toelichting gegeven op de strafrechtelijke kant van de zaak.
Tot slot heeft mw. J.M. Colombijn, coördinator Buro Slachtofferhulp de rol en de werkwijze van het Buro Slachtofferhulp Rijswijk/Westland nader toegelicht.
Hierna was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Door diverse aanwezigen is hiervan gebruik gemaakt.
De bijeenkomst ving om 19.00 uur aan en werd om 20.30 uur afgesloten waarna door diverse aanwezigen van de gelegenheid gebruik werd gemaakt om met de inleiders na te praten.

Voor vragen over slachtofferhulp kan op doordeweekse dagen van 9.00 tot 12.00 uur contact worden gezocht met de vrijwilligers van Buro Slachtofferhulp in het politiebureau Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan 271. Het telefoonnummer van Slachtofferhulp Rijswijk is 070 3075362. Daarnaast is er een centraal nummer voor de hele regio: 0800-0233222.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.