Programmabureau Advies Overheid.nl

RVD opent aparte website voor chatsessie

Ruim 3000 vragen zijn binnengekomen op de huwelijkswebsite van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) voor prins Willem-Alexander en Mxima Zorreguieta. Honderd belangstellenden zijn op basis van hun vraag door de RVD geselecteerd om dinsdag met het bruidspaar te chatten.

Veel vragen gaan over eetgewoonten van het paar, de cultuurverschillen, het gebruik van internet van de prins en zijn verloofde en hoe Mxima haar toekomstige positie ziet. De RVD hoopt dat deze vragen ook aan bod zullen komen, maar weet dat de tijd krap is, aldus een woordvoerder. Het bruidspaar streeft ernaar alle vragen te beantwoorden. Onfatsoenlijke vragen worden verwijderd.

De chatsessie begint met een overzicht van de kennismakingsbezoeken van het paar in Nederland. Mxima en Willem-Alexander beantwoorden van 18.30 tot 19.30 uur de vragen. Er is een aparte website (www.222chat.nl) geopend waar andere bezoekers de chatsessie kunnen volgen. Dit is vooral gedaan om de eigen website (www.koninklijkhuis.nl) te ontlasten. Zij kunnen echter geen vragen stellen.
(bron: Nu.nl)
De aparte chat-website '222chat'

www.ictu.nl