Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-01-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 22 januari 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: man (29) pleegt vernielingen in ACZ De politie werd maandagavond gestuurd naar het AZC in Winschoten waar een 29-jarige bewoner met gebalde vuisten een raam insloeg en een zonnescherm vernielde. De man werd gewond aangetroffen in een woonunit. Hij werd aangehouden en begon zich hevig te verzetten. Het verzet werd gebroken en de agenten brachten de man naar het ziekenhuis voor behandeling. Tijdens zijn behandeling moest de 29-jarige nog in bedwang worden gehouden door de dienders. De man werd verhoord over de vernielingen.

Hoogezand: vijf mannen aangehouden op verdenking van verduistering Op de Rembrandtlaan in Hoogezand werd maandag een auto met Deense kentekenplaten en vijf inzittende mannen aan een controle onderworpen. De 22-jarige bestuurder uit Rotterdam gaf aanvankelijk een valse naam op en werd aangehouden. Bij onderzoek in de auto werden twee vermoedelijk gestolen creditcards, een grote hoeveelheid ongebruikte telefoonkaarten en een Deens rijbewijs gevonden. Voor verduistering / heling dan wel valsheid in geschrifte zijn ook de vier overige mannen, tussen de 20 en 32 jaar uit Dordrecht en Den Haag, aangehouden. De vreemdelingendienst wordt ook ingeschakeld bij het vaststellen van de identiteit van de mannen.

Ter Apel / Stadskanaal: gordelcontroles
Op de Hoofdstraat in Ter Apel en op de Esperantolaan in Stadskanaal werd maandagochtend een middag een controle op het dragen van de veiligheidsgordels gehouden. In totaal werden 90 bestuurders gecontroleerd. 24 bonnen werden uitgeschreven.

Snelheidscontroles
Op diverse plaatsen in West-Groningen zijn maandag snelheidscontroles gehouden. Op de Haarsterweg in Marum reed niemand van de 48 gecontroleerd voertuigen te hard en kon het bonnenboekje op zak blijven. Op de N355 bij Visvliet werden van 106 voertuigen de snelheid gemeten. Hier reden 11 bestuurders harder dan 80 km per uur. De hoogste overtreder reed 105 km per uur. In Niebert werd op de Halbe Wiersemaweg (60 km per uur) de snelheid gemeten van 110 voertuigen waarvan er 45 te hard reden. De snelste reed 127 km per uur. In Gaarkeuken werden op de Poelweg 232 voertuigen gecontroleerd. 14 overtraden de limiet van 60 km per uur en de snelste reed 85 km per uur. Tenslotte werd in Mensingeweer op de Hoofdstraat N361 de snelheid van 316 voertuigen gemeten. 28 voertuigen reden harder dan 50 km per uur en de snelste reed 74 km per uur.

Berichten stad Groningen komen zo dadelijk
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro p/m)