Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 22-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Verlichtingscontrole
FLEVOLAND - De politie besteedt de komende tijd extra aandacht aan verlichting van voertuigen zoals fietsen en auto`s. Goede en juist gevoerde verlichting verhoogt de veiligheid van weggebruikers. Ook maandag heeft de politie een dergelijke controle gehouden. In Lelystad werden bij de fietstunnel onder de Zuigerplasdreef richting Woldpark, in de Tjalk en bij de Arcus 39 bekeuringen uitgeschreven. Voor fietsen zonder licht is de boete 14 euro. Voor automobilisten die mistlichten voeren terwijl dit niet nodig is, bedraagt de boete 57 euro.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD - Op de kruising Oostranddreef / Binnenhavenweg is maandagmiddag een 25-jarige automobilist uit Lelystad gewond geraakt na een aanrijding. De man reed op de binnenhavenweg vanaf de Houtribweg richting kruising en wilde linksaf slaan naar de Oostranddreef. Hij remde af en passeerde een auto met pech, die midden op de kruising stond. Daarbij zag hij een 54-jarige automobilist uit Dronten over het hoofd, die vanaf de Zuigerplasdreef via de kruising de Binnenhavenweg op wilde rijden. Na de botsing is de 25-jarige met nek- en rugklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De andere bestuurder bleef ongedeerd. Beide auto`s zijn afgesleept.

Vechtpartij Pilotenweg
EMMELOORD - Maandagavond is op de kruising Pilotenweg / Hannie Schaftweg een 58-jarige automobilist uit Tollebeek slaags geraakt met een 25-jarige automobilist uit Lelystad. Volgens getuigen stopte de Tollebeker op de Pilotenweg voor de rotonde en reed de auto van de 25-jarige met nog twee passagiers daar vlak achter. De inzittenden van beide auto`s waren uitgestapt en naar elkaar toegelopen, waarop de 25-jarige de 58-jarige een klap in zijn gezicht gaf. Daarbij viel de 58-jarige, waarop de rest met de auto over de Hannie Schaftweg vluchtte. De 58-jarige is met hoofdletsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. De politie is inmiddels achter de identiteit van de Lelystedelingen en zal hen binnenkort verhoren.

Kettingbotsing A6
LELYSTAD - Zeven automobilisten zijn maandagavond betrokken geraakt bij een kettingbotsing op de A6 bij Lelystad. Door nog onbekende oorzaak liep het rechterachterwiel van het voertuig van een 21-jarige automobilist uit Lelystad vast, terwijl hij onderweg was van Almere naar Lelystad. Hierdoor slipt de auto, tolt om zijn as en komt deels in de middenberm en deels op de linkerrijbaan tot stilstand. In een poging deze voorganger te ontwijken, botst een 49-jarige automobilist uit Drachten eerst tegen de auto van de 21-jarige, en vervolgens tegen een die van een 22-jarige Lelystedeling op de rechterrijstrook. De vier overige auto`s kunnen een botsing niet meer voorkomen. Niemand raakte gewond, maar er ontstond veel blikschade.

Aanhouding openbare dronkenschap
ALMERE Maandagavond is op de Stationsstraat een 34-jarige Almeerder aangehouden voor openbaar dronkenschap. Hij had nabij het taxiplein overlast veroorzaakt. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Rijden onder invloed
EMMELOORD - Afgelopen nacht is aan de Sondelstraat een 46-jarige automobilist uit Emmeloord aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een controle negeerde de man het stopteken van de politie op de Amsterdamweg en parkeerde zijn auto voor zijn huis. Hierop werd de man alsnog aangehouden. Bij de blaastest blies hij 280 ug/l (0.65 promille). Bovendien reed hij zonder geldig rijbewijs. De man kreeg een boete en een proces verbaal en is na verhoor heengezonden.