Korps: Flevoland, plaats: Almere 22-01-2002 Aandacht voor steekpartij in Opsporing Verzocht Stafdienst Communicatie, M. Westerink, 06-53737697

ALMERE - De politie in Almere Haven heeft maandagavond in het TV-programma Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor een steekpartij op de Marktgracht tijdens kerstnacht jl. De uitzending heeft tot nu toe ruim 50 tips opgeleverd.

Die nacht, van 24 op 25 december, deed zich een vechtpartij voor tussen twee groepjes. Het eerste groepje, bestaande uit 2 mannen (21 en 24 jaar) en een vrouw uit Almere, liep door de Marktgracht. Ze werden van achteren benaderd door een tweede groepje van drie mannen. Dit groepje mannen sloeg de 21-jarige Almeerder op het hoofd met een wielmoersleutel. Hierop ontstond er een vechtpartij waarbij een van de mannen van het tweede groepje een mes trok. De 21-jarige en de 24-jarige raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De vrouw kreeg een stomp in de buik, maar bleef verder ongedeerd.

Verdachte aangehouden
De drie verdachten vluchtten weg toen er toevallig een politieauto aan kwam rijden. De politie zette de achtervolging in omdat ze de situatie niet vertrouwde. Een van de mannen, een 22-jarige man uit Utrecht, had bij de vechtpartij verwondingen aan het hoofd opgelopen en kwam voor de politieauto ten val. Hij verklaarde in eerste instantie tegenover de politie dat hij mishandeld was, maar werd even later door getuigen aangewezen als verdachte. Hij is daarop aangehouden voor poging tot doodslag en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De twee andere verdachten wisten te ontkomen.

Op zoek naar twee andere verdachten
De politie is, om het opsporingsonderzoek af te kunnen ronden, op zoek naar de twee verdachten die die avond wisten te ontkomen. De ene verdachte is een Marokkaanse man, 25-30 jaar oud, ca. 1.70 meter lang, zeer kort haar (lijkt kaal), breed postuur. Hij zou Appie heten en is vaak gezien in een donkerkleurige BMW cabriolet uit de 3-serie met zgn. M3-velgen. Op de bewuste avond droeg hij een rood trainingsjack, een spijkerbroek en witte sportschoenen van het merk Nike Air. Het signalement van de tweede verdacht die ontkwam is: Marokkaanse man, 20-25 jaar, 1.70 tot 1.80 meter lang, normaal postuur, kort krullend donker haar, licht snorretje. Hij was gekleed in een wit shirt, zwart driekwart leren jas en een blauwe spijkerbroek.

Getuigenoproep
Kent u deze mannen, al dan niet in combinatie met een donkerkleurige BMW cabriolet, of beschikt u over informatie die de politie mogelijk verder zou kunnen helpen, neem dan contact op met de politie, telefoon: 036-5383838.