Ingezonden persbericht

Persbericht

22 januari 2002

Tamino® XML Server: XML diensten voor de volgende generatie ~ uitgebreid dienstenaanbod zorgt voor verhoogde flexibiliteit en functionaliteit ~

Software AG heeft Tamino versie 3.1 gelanceerd, een volledig herziene versie van haar XML server. Dankzij een uitgebreid dienstenaanbod kan de XML server aan bijna alle gebruikersvereisten worden aangepast en voor veel doeleinden worden ingezet. Deze diensten bevatten de functionaliteit en de oplossingen van zowel Software AG en haar partners als van leden van de Tamino Developer Community. Zij omvatten onder andere op XML gebaseerde toegang tot externe databasesystemen, migratietools, schema editors, een WebDAV server en interfaces met op Java gebaseerde applicaties. Op deze manier hebben Tamino gebruikers een onbeperkt aanbod van zeer schaalbare diensten tot hun beschikking.

Door initiatieven zoals UDDI en webservices wordt op XML gebaseerde communicatie het universele formaat voor gegevensuitwisseling. Tamino XML Server bewaart en verwerkt XML gegevens in native XML formaat. Dit betekent dat Tamino sneller, flexibeler en efficiënter is dan andere systemen die de informatie eerst moeten converteren in XML formaat voordat ze het kunnen verwerken of opslaan. Gebruikers profiteren van kortere reactietijden en van het feit dat XML een gestandaardiseerd dataformaat voor het internet is, dat in segmenten als contentmanagement snel terrein wint.

Software AG heeft de ontwikkeling van de kern van Tamino en de uitbreiding van haar functionaliteiten gescheiden. Deze strategie zorgt ervoor dat beide aspecten zich onafhankelijk van elkaar kunnen ontwikkelen. Terwijl de ontwikkeling van Tamino onverhinderd doorgaat, staan de gebruiker sneller nieuwe functionaliteiten ter beschikking.

Eén van de belangrijkste Tamino functies die de klanten momenteel ter beschikking staat, is de Schema Editor voor het schrijven en onderhouden van schema's. De editor is gebaseerd op de nieuwe Tamino Schema Definition (TSD3), welke afgeleid is van de recent uitgebrachte W3C standaard, de XML Schema Definition Language (XSD). Migratietools voor het converteren van bestaande Tamino schema's in het nieuwe TSD3 zijn in het Tamino pakket inbegrepen.

Tamino X-Plorer is een intuïtieve Tamino-specifieke browser met een bedieningsfunctionaliteit die lijkt op die van een Internet browser. X-Plorer biedt een eenvoudig manier om vragen over gegevens, die in Tamino zijn opgeslagen, te creëren en te beheren.

Tamino X-Application is een flexibel raamwerk voor de snelle en eenvoudige creatie van dynamische webapplicaties. Zonder enige programmeerkennis kunnen gebruikers webpagina's linken met inhoud die is opgeslagen in een database zoals Tamino.

Met Tamino WebDAV Server kan Tamino XML Server fungeren als een internet filing systeem. Met een simpele drag-en-drop technologie kunnen gebruikers via het internet gegevens in Tamino opslaan. Verder biedt de Tamino WebDAV Server toegangscontrolemechanismen voor documenten. Hierdoor kunnen teams via het web aan documenten in bedrijfs/contentmanagementsystemen werken en ze vervolgens probleemloos opslaan.

(434 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, verwacht het concern in 2001 een omzet van 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Citrix. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, ZDF, Dresdner Bank AG, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP and VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een marktaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 0345-544165Fax: 0345-544144
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com