Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-01-2002
Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Aanrijding letsel

UTECHT Maandagmiddag vond op de Paranadreef een aanrijding tussen twee personenautos plaats, waarbij de bestuurders gewond raakten.

Omstreeks 13.15 uur reed een 58-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto over de Einsteindreef in de richting van de Marnixbrug. Tegelijkertijd reed een 37-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn auto vanaf de Paranadreef de Einsteindreef op.

Hierbij zagen beiden bestuurders elkaar niet rijden waardoor een aanrijding ontstond. De auto van de vrouw werd aan de rechter achterzijde geraakt, botste tegen een verkeerslicht en kwam tot stilstand tegen een verkeerspaal. Beide bestuurder werden voor controle overgebracht naar het Overvecht ziekenhuis. De autos raakten total loss. Zowel de vrouw als de man konden later op de dag het ziekenhuis verlaten.

Bumperklever achter de politie

UTRECHT Tijdens de surveillance op de A27 ter hoogte van Utrecht werd de politie maandagmiddag achtervolgt door een bumperklever.

De agenten reden omstreeks 15.00 uur in een onopvallend politievoertuig. Op het moment dat de agenten een aantal vrachtwagens inhaalden dook er plotseling een voertuig achter hen op die op een afstand van 1,5 meter achter de auto van de agenten ging kleven.

Kennelijk duurde de inhaalmanoeuvre van de politie te lang, want de bestuurder begon lichtsignalen te geven en claxonneerde een aantal malen. Nadat de vrachtwagens waren ingehaald probeerden de agenten de bestuurder duidelijk te maken dat dit rijgedrag niet kon en sommeerde de man naar de vluchtstrook.

De 55-jarige bestuurder uit Utrecht had in eerste instantie niet in de gaten dat het de politie betrof en sneed bij het passeren de auto van de agenten af. Deze moesten naar de vluchtstrook uitwijken. Na 300 meter kreeg de Utrechter door dat het ernst was en zette zijn voertuig stil op de vluchtstrook. Met een proces verbaal en een fikse uitbrander kon de man zijn weg vervolgen.

Controle Wet Milieubeheer

UTRECHT Op maandag 21 januari controleerde de politie diverse bedrijven gevestigd aan het Hooghiemstraplein op de Wet Milieubeheer (veiligheids- en milieueisen).

In totaal werden twintig bedrijven gecontroleerd. De politie heeft driemaal een proces verbaal uitgeschreven omdat de bedrijven zich niet hadden aangemeld bij het bevoegd gezag. Daarnaast kregen twee bedrijven een waarschuwing omtrent de veiligheids en milieuvoorschriften. Bij één bedrijf doet de politie nader onderzoek naar de naleving van de vergunningsvoorschriften.