Ingezonden persbericht

MAXDATA sluit distributiecontract met Dupaco

Distributie van servers, pc's, notebooks en monitoren

Amsterdam, 22 januari 2002 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware, heeft een distributiecontract voor de Benelux gesloten met Dupaco Distribution B.V., distributeur van onder andere ISP-, ASP-, connectivity- en security-oplossingen. Dupaco gaat servers, pc's, notebooks en monitoren van MAXDATA distribueren aan een breed klantenportfolio.

"MAXDATA is een merk met een stevige marktpositie in Europa", zegt Bart van Rheenen, Algemeen Directeur van Dupaco Holding B.V. "MAXDATA is een platte organisatie, waardoor snel en slagvaardig kan worden gehandeld. Dit garandeert een goede samenwerking. Wat betreft condities en support, bijvoorbeeld op het gebied van garantievoorwaarden, levertijden en follow-up, meet het bedrijf zich met de marktleiders. Door het afsluiten van dit distributiecontract kunnen we onze klanten kwalitatieve MAXDATA-producten leveren en ondersteunen we het bedrijf in de versteviging van de marktpositie in de Benelux."

"Dupaco is een gevestigde naam met brede expertise en een uitgebreide klantenkring", zegt Jean-Paul van de Ven, Channel Manager Distribution van MAXDATA. "Door de kennis en ervaring van Dupaco in het serversegment kan MAXDATA de onlangs geïntroduceerde serverlijn breder in de markt zetten. Daarnaast kunnen we door de samenwerking sneller reageren op de verwachtingen van de markt."

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1987, ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs.
MAXDATA behaalde in 2000 een omzet van bijna 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Dupaco Distribution B.V.
Dupaco distribueert producten en oplossingen op het gebied van ISP en ASP, connectivity en security, operating-systemen en managementtools, computersystemen en opslag. Daarnaast biedt Dupaco uitgebreide ondersteuning en trainings- en detacheringsmogelijkheden. Het bedrijf is gevestigd in Leusden en er zijn ruim veertig mensen werkzaam.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 020 - 31 13 228
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Dupaco Distribution B.V.
Laurens ten Hagen
Tel: 033 - 49 48 888
E-mail: laurens@dupaco.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sylvia Simon
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sylvia@lvtpr.nl