Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 januari 2002


Dronken snorfietser komt ten val Noordwijk (D1)
Een 47-jarige snorfietser uit Noordwijkerhout is op dinsdag 22 januari rond 00.10 uur op de Duinwetering ten val gekomen. Waarschijnlijk raakte hij met zijn band een betonnen rijbaanafscheiding nabij een versmalling van de weg. De man liep daarbij mogelijk een hersenschudding op. Agenten constateerden dat de man ook verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 830 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Tegen de Noordwijkerhouter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning Noordwijk (D1)
Tussen middernacht en dinsdagmorgen 22 januari werd er ingebroken in een woning aan de Duinweg. De inbrekers kwamen binnen via een schuifpui. Uit de woning zijn mobiele telefoons gestolen.

Overvallen Voorschoten (D4)
Iets voor 20:00 uur kwamen zondag 20 januari twee gemaskerde mannen een videotheek binnen aan het Johannes Vermeerplantsoen. Ze eisten geld van de 31-jarige medewerker achter de balie waarbij werd gedreigd met een vuurwapen. Op dat moment waren er geen klanten in de videotheek aanwezig. Met geld uit de kassa zijn de twee in onbekende richting weer vertrokken. Er is niet geschoten. De gewaarschuwde politie heeft de twee mannen niet meer in de omgeving gezien. De politie is een onderzoek begonnen om de daders te achterhalen. Maandag is de volledige aangifte opgenomen van de 31-jarige medewerker.

Straatroof Leiden (D4)
Een 23-jarige Leidse is maandag 21 januari rond 15.30 uur beroofd door twee nog onbekende mannen. De beroving vond plaats op de Langebrug, vlakbij de Diefsteeg. Zij liep daar samen met een vriendin toen ze merkte dat een tweetal mannen hen volgde. Ineens trekt een van de mannen hard aan haar tas, waardoor het hengsel van de tas kapot gaat. Ze moet de tas loslaten en de mannen rennen weg. Hierop zetten de vrouwen de achtervolging in. De tas wordt uiteindelijk op straat gegooid met bijna volledige inhoud. Kort na de beroving heeft de politie in de omgeving van de Langebrug twee mannen aangehouden die niets met het voorval te maken bleken te hebben.

Inbraak in computerwinkel Alphen aan den Rijn (D3)
Onbekende braken op dinsdag 22 januari rond 04.30 uur in bij een computerwinkel aan het Thorbeckeplein. Met een betonschaar hadden de inbrekers een gat in het rolluik geknipt en vervolgens de ruit van de winkel vernield. In de winkel werden diverse vitrinekasten vernield en werden diverse computergoederen gestolen. Van de daders ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Fietser van portemonnee beroofd Moordrecht (D2)
Een 46-jarige fietser uit Rotterdam is op maandag 21 januari rond 08.45 uur op de Vijfde Tochtweg van zijn portemonnee beroofd door twee onbekende jongens die zich verplaatsen met een scooter. De Rotterdammer werd nabij de T-kruising met de Zuidelijke Dwarsweg de weg versperd door de twee. Eén van hen pakte hem beet, gaf hem een vuistslag en eiste geld. Het slachtoffer gaf daarop zijn portemonnee af. Daarna verdwenen de twee op de scooter.

Fietser geschept Gouda (D2)
Een 12-jarig jongetje werd op maandag 21 januari rond 16.10 uur bij het oversteken van de Burgemeester van Reenensingel door een passerende 33-jarige automobilist uit Gouda geschept. Hij liep daarbij licht letsel op en werd voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Het fietsertje zag bij het oversteken vermoedelijk de automobilist over het hoofd.

Inbraak foto/video-winkel Bergambacht (D2)
Onbekenden braken op dinsdag 22 januari rond 04.45 uur in bij een foto/video-winkel aan de Hoofdstraat. De etalageruit werd ingegooid en via gaten van het beveiligingsrolluik wisten de daders enkele foto/video-camera's uit de etalage te stelen. Daarna was men er als een haas vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

Fietsverlichtingscontrole Bodegraven (D2)
De politie van Bodegraven heeft op maandag 21 januari van 07.15 tot 08.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Noordzijde. Er werden in totaal 17 processen verbaal opgemaakt. Overigens voerde ongeveer 65% van de passerende fietsers wel de fietsverlichting. De politie blijft ook in de komende periode controleren.

Automobilist rijdt door na aanrijding Gouderak (D2)
De politie is op zoek naar een automobilist van een witte of beige sportauto die op zondag 20 januari omstreeks 18.00 uur betrokken raakte bij een aanrijding. Een 40-jarige automobilist uit Gouda reed over de Middelblok. Uit tegenovergestelde richting kwam de nog onbekende automobilist. In een bocht in de weg kwam deze op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer. Hierdoor ontstond tussen beide bestuurders een aanrijding waarbij de voertuigen elkaar met de linkerzijde raakte. De Gouwenaar raakte door de aanrijding de macht over het stuur kwijt, kwam in de berm terecht, raakte een boom en kwam tot stilstand op de weg. De automobilist liep verwondingen op in het gezicht en voorhoofd. De andere automobilist is doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schoonhoven, telefoonnummer 0900 8844.