Politie Drenthe

Persberichten

berichten van maandag op dinsdag
11:06 dinsdag 22 januari 2002

Martin Panman
0592-383211

Auto opengebroken
HOOGEVEEN. Maandagavond parkeerde een 21 jarige inwoner van Hoogeveen zijn personenauto aan het Van Echtensplein t.o. het postkantoor. Toen de bestuurder rond negen uur terug kwam bij zijn auto, bleek het portier te zijn opengebroken. Een autoradio-cd speler werd uit de auto gestolen. De Hoogevener deed aangifte.

Autos opengebroken
EMMEN. In Emmen werd maandagavond een auto opengebroken die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Van Schaikweg. Een ruit van de auto werd ingegooid en er verdween een radio cd-speler uit de auto. De 33 jarige bestuurder uit Coevorden deed aangifte.

Op een parkeerplaats bij een school aan de Weerdingestraat werd maandagavond eveneens een auto opengebroken. Ook hier werd een ruit vernield en een radio-casetterecorder werd er uit gestolen. De 29 jarige bestuurder uit Emmen deed aangifte.

Inbreker aangehouden
EMMEN. De politie van Emmen zag vannacht dat een hen bekende man rond scharrelde bij een kerk aan de Schepershof. Zij zagen dat de man tegen een ruit schopte van het kerkgebouw schopte. Toen de ruit niet kapot ging pakte de man een steen en gooide daarmee de ruit in. De verdachte, een 22 jarige man uit Emmen, werd aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich en moest geboeid overgebracht worden naar het politiebureau. Een politieman werd daarbij licht gewond aan zijn been.

Valse credit-card
HOOGEVEEN. Maandagmiddag probeerde een 27 jarige man uit Hoogeveen te betalen met een gestolen credit-card bij een benzine station in Hoogeveen. De verdachte kon door de politie worden aangehouden. Hij bleek meerdere creditkaarten en telefoonkaarten bij zich te hebben. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich en moest met gepast geweld overgebracht worden naar het politiebureau in Hoogeveen. Daar is hij na een voorgeleiding ingesloten. Het signalement van de man is als volgt: Droeg een groene bolhoed, een zwart leren jack en had een kleine bruine geruite rugzak bij zich. Verder droeg hij een blauwe blouse. Naar aanleiding van dit signalement zoekt de politie bedrijven die door deze verdachte is bezocht.

Inbraak in Kledingzaak
RODEN Vannacht rond 2 uur is er ingebroken in een kledingzaak in de Heerestraat in Roden. Hierbij zijn verschillende kledingstukken ontvreemd. De verdachte heeft zich toegang verschaft tot de winkel door het ingooien van de etalageruit . Een getuige meldde dat hij had gezien dat er werd ingebroken en had de verdachte zien wegrijden in de richting van Nieuw-Roden. De eigenaar van de winkel doet aangifte. De politie stelt een verder onderzoek in.

Zelfbevrediging in een Steeg.
COEVORDEN Gisteravond is er melding gemaakt van een negroïde man, die bezig was zichzelf te bevredigen in het openbaar. De man bevond zich in een steeg op de Molenstraat en werd gezien door een passerende jonge dame. De negroïde man is niet al te groot en heeft kroes haar, verder droeg hij beige kleding en is ongeveer 30 jaar oud. De politie stelt een verder onderzoek in.

Zender uit de lucht
ERICA. In Erica is maandagavond de zender TAZRADIO uit de lucht gehaald. De zender had een waarde van ruim 1600 gulden en had een vermogen van 350 watt. De eigenaar, een 42 jarige man uit Emmen krijgt een proces-verbaal.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe