Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-01-2002 Mediaberichten 22 januari (10.45 uur)

Venray inbreker aangehouden

VENRAY In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 36-jarige man uit Venray op heterdaad betrapt bij een inbraak in een winkel aan de Grotestraat. Na een alarmmelding stelde de politie een onderzoek in, en trof de verdachte vlak bij de winkel aan. De man had een grote doos bij zich met daarin telefoons en antwoordapparaten. Die allemaal uit de winkel afkomstig waren. De waarde van de buit is pas na inventarisatie bekend. De verdachte is ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

Grathem katten vergiftigd

GRATHEM Twee van de drie katten van een 50-jarige man uit Grathem zijn waarschijnlijk vergiftigd. Een is er al gestorven. De man vond zondagmorgen een van zijn katten dood in huis. s Maandags zag hij dat een andere kat in de tuin wat aan het eten was en even later begon te braken. De kat is naar de dierenarts gebracht blijkt ziek te zijn. Ook de dierenarts vermoedt dat de katten vergiftigd zijn. In de tuin bij de woning van de benadeelde lagen gehaktballetjes. Die zullen worden onderzocht.

Weert winkeldief betrapt

WEERT De politie heeft maandagmiddag een 29-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van diefstal van flessen drank uit verschillende winkel. Politiemensen zagen hoe de man op de Willem de Zwijgerstraat een fles bessenjenever in de struiken verstopte. Toen zij hem daar even later over aanspraken kwam de man net uit een winkel waar hij een fles port had meegenomen. Hij is ter plaatse aangehouden en bekende de twee diefstallen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij zal in het kader van het snelrecht zich op 26 maart voor de rechter moeten verantwoorden.