Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-01-2002 Mediaberichten 22 januari (11.45 uur)

Weert - inbraak in sportkantine

WEERT Op het moment dat de 55-jarige beheerder van een sportkantine aan de Spoorstraat maandagavond de kantine opende zag hij daar twee inbrekers. Die namen bij het zien van de man de benen. Zij bleken ingebroken te hebben door een ruit in te gooien. Binnen is snoepgoed en ongeveer 100,00 aan kleingeld weggenomen.

Stramproy lastige zoon aangehouden

STRAMPROY De politie heeft maandagavond op de Parklaan een 26-jarige man aangehouden, die eerder die dag in zijn ouderlijke woning zijn moeder mishandelde en verschillende spullen vernielde. De man, zonder vaste woon of verblijfplaats, eiste van zijn ouders geld en toen hij dat niet kreeg mishandelde hij zijn moeder met een stoel, gooide wat spullen kapot en sloeg in de garage de achterruit van de zijn vaders auto in. Buiten trok hij nog een van de rolluiken van een raam kapot. Bij zijn aanhouding beledigde hij de politie door zijn middelvinger op te steken en zijn broek te laten zakken, waarna hij de politie zijn blote achterwerk toonde. De man is ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

Weert autodieven aangehouden

WEERT De politie heeft maandagavond een 41-jarige man uit Weert en een 27-jarige vrouw uit Maastricht aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Die stond met de sleutels in het contact geparkeerd op de Stationsstraat, terwijl de eigenaar even een café binnen was. Toen hij terugkwam was de auto weg. Een getuige had gezien hoe de verdachten de auto meenamen. Zij zijn later op de avond aangehouden toen zij in de buurt rondliepen. De sleutels van de auto waren verstopt onder wat bladeren op de Kruisstraat, terwijl de auto zelf op de Sutjensstraat stond geparkeerd. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten, de auto is terug naar de eigenaar.

Helden brandstichting in coniferen

HELDEN Op zeker drie plaatsen is maandagavond brand gesticht in coniferenhagen rondom woningen. Op de Jacob van Marisring konden de bewoners zelf met tuinslangen het vuur doven, maar op de Deken Jaspersstraat moest de brandweer er aan te pas komen om liefst 12 coniferen te blussen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.