Belgacom

22 januari 2002

LDCOM Networks en Belgacom sluiten een akkoord. Belgacom verkoopt haar Frans filiaal aan LDCOM Networks en stapt in het kapitaal van LDCOM Networks.

Brussel, 21 januari 2002 - Belgacom, de Belgische operator en LDCOM Networks, filiaal van de groep Louis Dreyfus, hebben een akkoord ondertekend waarbij Belgacom France, een Frans filiaal dat voor 100% in handen is van Belgacom, opgaat in de activiteiten van LDCOM. In ruil voor haar inbreng van Belgacom France wordt de Belgische operator aandeelhouder in LDCOM ten belope van 10%.

Belgacom France, dat door Belgacom in 1998 werd opgericht, biedt het volledige gamma van spraak-, data- (IP/VPN, FR, ATM) en internettoegangsdiensten. Belgacom France telt meer dan 6.000 ondernemingen als klant. In 2001 werd met een kleine 300 medewerkers een omzet gehaald van ca. 75 miljoen EUR.

Bij de ondertekening van het akkoord verklaarde John J. Goossens, CEO van Belgacom: «Wij zijn heel tevreden met dit akkoord, dat Belgacom in staat stelt, dankzij haar deelneming in LDCOM, een voet op Franse bodem te behouden. LDCOM is een sterk groeiend bedrijf dat een stevige plaats heeft verworven op de wholesalemarkt m.b.t. netwerkcapaciteit en toegang voor de operatoren en de professionele telecom- en internetgebruikers. Het technisch en commercieel potentieel dat Belgacom in Frankrijk mee hielp creëren, kan verder uitgediept worden dankzij de inbreng van de middelen van LDCOM. Het doet me genoegen dat dit een waarborg is voor de versterking van de kritische massa, die zo noodzakelijk is voor elke alternatieve operator die zijn activiteiten op de Franse markt wil ontwikkelen."

Florent de Kersauson, Voorzitter van Belgacom France, voegt eraan toe : «Samen met het ganse team van Belgacom France ben ik blij met het gesloten akkoord. Dankzij de inspanningen van de laatste jaren hebben we een technisch en commercieel potentieel kunnen opbouwen dat in het nieuwe geheel ten volle kan ontbolsteren».

LDCOM telt 130 klanten en boekte een omzet van 175 miljoen EUR met 500 medewerkers. Door deze transactie worden haar activiteiten uitgebreid, onder meer dankzij het hoogwaardige dienstenaanbod van Belgacom France en haar sterke aanwezigheid in een groot deel van de noordelijke helft van Frankrijk. Belgacom France heeft trouwens een draadloos local-loopnetwerk in 10 steden van Noord-Frankrijk uitgebouwd. Dit zal ten goede komen van de activiteiten van Squadran, de nationale operator van het draadloze local-loopnetwerk met LDCOM als meerderheidsaandeelhouder.

De netwerken van Belgacom France en LDCOM zullen spoedig worden geïntegreerd. Belgacom zal verder de noodzakelijke ondersteuning bieden voor bepaalde specifieke aanbiedingen van Belgacom France.