TNT Post Groep NV

Download hoge resolutie foto
(300 dpi TIFF, 1500x1500 pixels 8.59 Mb WinZip)

Download hoge resolutie foto
(300 dpi JPEG, 1500x1500 pixels 2.87 Mb WinZip)

PTT Post introduceert nieuwe brievenbus

PTT Post introduceert nieuwe brievenbus

22 januari 2002

IJskoude blikvanger verandert vertrouwd straatbeeld

Vandaag onthullen staatssecretaris Monique de Vries, oud-schaatskampioen en postbesteller Piet Kleine en voorzitter van de directie van PTT Post Harry Koorstra op de Hofvijver te Den Haag de eerste nieuwe brievenbus. De brievenbus is in twee meter hoog glashelder ijs ingevroren. Dit ijs is gecarved naar de vormgeving van de oude bus. Als deze is onthuld, wordt de nieuwe bus met behulp van warmtekanonnen (met een letterlijk warm onthaal) van zijn (k)oude jasje ontdaan en officieel in gebruik genomen. De eerste nieuwe brievenbus wordt meteen vanmiddag geplaatst op de Korte Vijverberg vlakbij de Hofvijver. De eerste lichting is vanavond!

Introductie in fases

Deze onthulling is het startschot voor de introductie van de brievenbus in Den Haag en Utrecht. De komende vijf jaar vervangt PTT Post in fasen alle huidige brievenbussen (momenteel zijn dit er rond de 20.000) in Nederland zodat in 2007 elke consument dichtbij huis een nieuwe brievenbus heeft. De brievenbus heeft een volledig nieuw design gekregen. Slechts één element blijft onlosmakelijk verbonden aan de nieuwe bus: de vertrouwde rode kleur en natuurlijk de twee inwerpopeningen voor de post.

Gebruiksvriendelijk

De nieuwe brievenbus is niet alleen qua uiterlijk met zn tijd meegegaan. Ook het gebruiksgemak is aangepakt. Zo kan er meer post in zodat men ook in drukke tijden, vlak voor de buslichting rond de feestdagen bijvoorbeeld, zonder problemen nog een brief kan posten. En wie wil weten wanneer in zijn buurt bepaalde lichtingen plaatsvinden, krijgt voortaan duidelijker informatie door de vernieuwde tekstvoorzieningen op de brievenbus. De brievenbus is ontworpen door NPK industrial design uit Leiden.

Koninklijke PTT Post is onderdeel van TPG dat wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten verleent.
TPG heeft ongeveer 140.000 werknemers in 58 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2000 9,9 miljard. In het eerste negen maanden van 2001 is de omzet gestegen met 16,6%. TPG is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.