Site Schoolvrienden.nl ontvangt duizenden inschrijvingen

ROTTERDAM, 20020122
Schoolvrienden.nl, Nederlands 1ste on-line ontmoetingsportaal voor oude schoolvrienden en klasgenoten, heeft binnen 2 weken na 'going live' al duizenden inschrijvingen ontvangen. De Schoolvrienden.nl database bevat ruim 6000 scholen (basis-, middelbaar-, en hoger onderwijs) en 2000 plaatsnamem waar oud-scholieren zich op hun oude school en examenjaar in kunnen schrijven en vervolgens oude schoolvriend(inn)en kunnen vinden.

Schoolvrienden.nl inschrijvers hebben gratis de mogelijkheid om 'hoi' mailtjes te versturen, 'hoe was ik vroeger en hoe ben ik nu' informatie op te geven, oude en nieuwe foto's te publiceren, en hebben inzicht in een jaartallenlijst met culturele, triviale, muzikale, sportieve, en politieke hoogtepunten om te gebruiken als geheugensteuntje om eindexamenjaren op te geven. Inschrijvers vinden oude schoolvrienden en klasgenoten simpelweg door te zoeken op naam, school, plaats, of eindexamenjaar.

Vrouwonline.nl (Ilse Media) hielp de site op de 2de dag van haar bestaan een handje door Schoolvrienden.nl tot link van de dag uit te roepen. Een ander 'hoogtepuntje' was een mailtje van een Canadese emigrant met informatie over alle oud-scholieren van een school uit Zuid-Holland van 1945 t/m 1950.

"Het is ons uiteindelijke doel om alle eindexamenjaren vanaf 1945 on-line te reconstrueren en mensen de mogelijkheid te geven terug te surfen naar hun schooltijd," aldus Arjen Jongeling, medeoprichter van Schoolvrienden.nl. "Schoolvrienden.nl wil alles aanbieden wat met je schooltijd te maken heeft, we gaan een digitale schoolkrant uitbrengen, reünies organiseren, favoriete leraren komen aan bod, een onderwijsvacaturebank wordt ontwikkeld, wellicht is er zelfs interesse vanuit Hilversum of Aalsmeer. Onze main focus is echter dat oude schoolvrienden elkaar eenvoudig vinden, daarom zijn wij zo blij met het aantal inschrijvingen, want Nederland moet Schoolvrienden.nl zelf groot maken. Wij kunnen er alleen maar voor zorgen dat bezoekers het gevoel hebben dat het speelkwartier is, dat is ook de reden dat we inschrijvers verzoeken hun vrienden, familie, en kennissen te tippen, daardoor blijft Schoolvrienden.nl gratis en stroomt het schoolplein vol." Over het tippen zegt Jongeling het volgende: "Tipgevers kunnen prijzen winnen die beschikbaar gesteld worden door adverteerders, die adverteerders zullen er in de nabije toekomst ook voor zorgen dat Schoolvrienden.nl op technisch gebied voorop blijft lopen en haar gratis diensten uit kan breiden; met ons beperkt budget, zonder vreemd kapitaal, zijn wij afhankelijk van het enthousiasme van de inschrijvers."

Jongeling geeft aan dat er bewust voor gekozen is om zonder vreemd kapitaal van start te gaan, Schoolvrienden.nl zal nu echter op zoek zal gaan naar investeerders of een corporate sponsor die haar naam aan de site wil verbinden.