Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam School of Management meest internationale Executive MBA klas ooit

Rotterdam, 22 Januari 2002 - Een record aantal internationale studenten is begonnen aan Rotterdam School of Management's (RSM) Executive MBA programma (EMBA), klas van 2002-2003. Deze klas is iets groter dan de vorige jaren en heeft over de honderd executive deelnemers. De deelnemers met tweeëntwintig verschillende nationaliteiten van EMBA 2003 zijn voor een kleine veertig procent afkomstig uit het buitenland en dat is een record in de geschiedenis van RSM. Naast deze culturele diversiteit kent deze EMBA klas een sterke mix van professionele en educatieve achtergronden. De deelnemers hebben een gemiddelde leeftijd van drieëndertig met acht jaar werkervaring. Zesentachtig procent van deze studenten heeft zich alleen bij RSM ingeschreven.

"We zijn trots dat we in staat zijn ons EMBA programma te laten groeien, zelfs in deze tijd van economische teruggang," zegt Prof. Dr. Mike Page, Associate Dean van de RSM, "dit bevestigt de excellente reputatie van RSM in Nederland en de omringende landen".

Zelfs in een neerwaartse economie blijft de interesse in RSM's EMBA programma en de waarde van executive opleidingen erg sterk. Joanne Elizabeth McNeil, Human Resource Manager Chemicals Group Europe zegt," Air Products is een global company. We hebben voor RSM gekozen vanwege zijn internationale focus - in het programma dat RSM biedt en in de studenten die het aantrekt. RSM's MBA verschaft onze werknemers een globalere focus en dus een veel breder begrip van de tools en de technieken, die nodig zijn om succesvol te zijn in de hedendaagse business world."

Het EMBA programma duurt twee jaar en start elk jaar in januari. Om de deelnemers minimaal te belasten geeft de RSM colleges om het weekend. Het programma, met oriëntatie op algemeen management en de nadruk op key drivers van onze snel veranderende business environment, is vooral geschikt voor executives met groeiende leadership en cross-functional verantwoordelijkheden.

# # #
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nesrin Rachid
Marketing and Communications
Rotterdam School of Management
Tel: +31 (0) 10 408 22 22
Fax: +31 (0) 10 452 95 09
e-mail: nesrinrachid@rsm.nl

An English version of this news release is available.

De Rotterdam School of Management (RSM) is de gerenommeerde business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De RSM stelt zich ten doel een "center of excellence" te zijn op het gebied van internationale managementopleidingen. Al geruime tijd behoort de RSM tot de beste business schools van de wereld. Naast de gerenommeerde MBA programma's biedt de RSM het Master of Financial Management Programma en het Master in Human Resource Management. RSM organiseert tevens een scala aan op maat gesneden in-company opleidingen, en open management cursussen voor professionals in het bedrijfsleven en in de publieke sector.


---