AFC AJAX

Persbericht AFC AJAX

Amsterdam, 22 januari 2002

BDO Accountants & Adviseurs nieuwe sponsor van Ajax

Ajax heeft per direct een sponsorovereenkomst afgesloten met BDO Accountants & Adviseurs. De overeenkomst heeft een looptijd van 3,5 jaar. Over de financiële condities van de overeenkomst doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Voor algemeen directeur Arie van Eijden van Ajax is de komst van BDO Accountants & Adviseurs opnieuw een bewijs dat Ajax een moeilijke periode heeft afgesloten. Van Eijden: "Sinds de komst van Ronald Koeman en Ruud Krol is de stemming omgeslagen. Na een sportief minder succesvolle periode is Ajax duidelijk op de weg terug. De spelers hebben een uitmuntend trainingskamp in Portugal achter de rug, Ajax begint aan de tweede seizoenshelft als lijstaanvoerder en met BDO Accountants & Adviseurs heeft Ajax er een goede sponsor bij. Ik zie progressie op alle terreinen."

BDO Accountants & Adviseurs is op zijn vakgebied in grootte de vijfde onderneming in Nederland met ruim 2000 werknemers in bijna 40 vestigingen. Over het kalenderjaar 2000 haalde BDO een omzet van 350 miljoen gulden. BDO richt zich voornamelijk op het midden- en familiebedrijf, waarbij de ondernemer door een business coach wordt begeleid.

Volgens Arie van Eijden passen BDO en Ajax dan ook uitstekend bij elkaar. Van Eijden: "BDO is een adviesfirma die met beide benen op de grond staat. Die bedrijfscultuur sluit prima aan bij de cultuur van Ajax."

Ton Rutgrink, bestuursvoorzitter van BDO, beaamt dit: "Bovendien is deze overeenkomst met Ajax een logische stap om de naambekendheid van BDO verder te vergoten door middel van sportsponsoring."

Ajax heeft in totaal 6 partners en 13 sponsors. De groep partners wordt gevormd door ABN-AMRO, adidas, Canal+, KPN, Mitsubishi Motors en Siemens Mobile. De sponsors van Ajax zijn: ATP, BDO Accountants & Adviseurs, Campina, CSU Total Care, Engelhard-Clal Drijfhout, Grolsch, Kellogg's, Martinair, OAD Reizen, Roto Smeets De Boer, Sony, Staatsloterij en Verwelius Bouwen.


Noot voor de redactie,

AFC AJAX