AutoRai

22-1-2002

Suzuki Grand Vitara XL-7 4WD-auto van het jaar in Nieuw-Zeeland

De Suzuki Grand Vitara XL-7 heeft in Nieuw-Zeeland een belangrijke titel gewonnen.

In competitie met o.a. de Ford Escape/Maverick, Mazda Tribute, Land Rovers Freelander, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jeep Cherokee, Ford Explorer en Renault Senic RX-4, heeft het blad New Zealand Company Vehicle de Suzuki Grand Vitara XL-7 onderscheiden met de titel 4WD auto van het jaar.

Op een aantal punten onderscheidt de Grand Vitara XL-7 zich ten opzichte van de concurrentie. Zoals de mogelijkheid om 4/5 personen te vervoeren inclusief veel bagage. Bovendien is het in een handomdraai eenvoudig uitbreiden naar een 7-zitter, een van deze punten. Ook wordt de XL-7 zeer gewaardeerd vanwege zijn handelbaarheid in de stad en op de (kleine) onverharde wegen, die Nieuw-Zeeland kenmerken.

De nieuwe 2.7-liter V6 motor presenteert zowel op verharde als op onverharde wegen uitstekend in combinatie met de versnellingsbak / tussenbak die keuze biedt tussen een hoge- en lage gearing en achterwiel- of vierwielaandrijving. Natuurlijk is Suzuki trots op deze titel!

De Suzuki Grand Vitara XL-7 is in Nederland leverbaar vanaf 34.899,- en is standaard uitgerust met airconditioning en ABS (anti-blokkeringssysteem). De automaat wordt zonder meerprijs geleverd.