Rechtbank UtrechtRenault-dealers in Maarssen, IJsselstein en Utrecht hebben niet aan rechterlijke uitspraak voldaan

Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 22-01-2002

De kantonrechter te Utrecht heeft de Renault-dealers Stam Maarssen, Stam Nieuwegein en Stam Utrecht veroordeeld om hun handelsnamen zodanig te wijzigen dat daarin de eigen naam Stam niet meer voorkomt. De rechter heeft daarbij bepaald dat - indien de Renault-dealers aan deze veroordeling niet voldoen - zij aan Autobedrijf Stam te Maarssen (die om de veroordeling had verzocht) een dwangsom dienen te betalen van f. 5000,- per dag.

Autobedrijf Stam stelt dat de Renault-dealers niet aan de uitspraak van de kantonrechter hebben voldaan en aan hen tenminste een bedrag van f. 140.000,-- aan dwangsommen dienen te betalen.

De Renault-dealers vorderen in dit kort geding dat de president Autobedrijf Stam verbiedt om de dwangsommen te incasseren.

De president concludeert dat de Renault-dealers voor een belangrijk deel niet aan de veroordeling van de kantonrechter hebben voldaan. Zo gebruiken zij nog steeds de naam Stam in combinatie met Utrecht, IJsselstein en Maarssen in advertenties in kranten. Hij wijst de vordering af.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AD8334
(Zie het originele bericht)