Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-01-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.25 uur) Dinsdag 22 januari 2002

Geleen, bedrijfsinbraken:
In het afgelopen weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Industrieweg te Geleen. De toegang tot het bedrijfsterrein werd verkregen na het vernielen van een slot van een hekwerk. Ook de tralies voor een ruit werden doorgeknipt waarna de ruit ingeslagen werd. Uit het bedrijf werden twee grote lasapparaten ontvreemd. Deze hebben een grootte van ongeveer 2 meter. Zij moeten met een vrachtauto of aanhanger door de dieven vervoerd zijn geworden. Namens het bedrijf is van de inbraak en diefstal aangifte gedaan.

Eveneens in het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een automobielbedrijf gevestigd aan de Rijksweg Noord te Geleen. Aan de achterzijde van het bedrijf werd een gat in een ruit gemaakt waarna door handreiking de ruit geopend kon worden. De dieven hebben twee computers een lap-top en een geldkistje met daarin ongeveer 200 euro weggenomen. Namens het bedrijf is van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, woninginbraak:
Op maandag 21 januari 2002 heeft tussen 13.15 en 20.40 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Vlamovenstraat te Munstergeleen.
De bewoonster die omstreeks 20.40 uur thuis kwam bemerkte dat in de tijd dat zij afwezig was geweest het dievengilde had toegeslagen. De achterdeur van haar woning werd daarbij opengebroken waarna de woning doorzocht werd. Uit de woning werden een GSM met oplader ontvreemd alsmede een videorecorder en een 50 tal cds. De bewoonster heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Sittard, diefstal uit winkel:
Een 31 jarig personeelslid van een winkel gevestigd aan Voorstad te Sittard heeft maandag 21 januari omstreeks 18.30 uur bij de politie aangifte gedaan dat zij in de middaguren in haar winkel gestolen was. Omstreeks 15.30 uur kwamen twee mannen de winkel binnen waarbij uitleg gevraagd werd over een aquarium en bijbehorende vissen. Het vrouwelijk personeelslid moest daarvoor bij de kassa vandaan komen. Tijdens het helpen van de klant zag de tweede bezoeker ongemerkt kans de portemonnee en een GSM van het personeelslid onder de toonbank vandaan weg te pakken. Toen het op afrekenen aankwam bleek het tweetal geen geld bij zich te hebben en moest dus naar een pinautomaat gegaan worden. Het tweetal verliet daarop de winkel en kwam niet meer terug. Pas daarna bleek dat het personeelslid bestolen was. Zij deed in de loop van de avond bij de politie aangifte. In de beurs was een geldbedrag van 50 euro aanwezig alsmede enkele bankpasjes.

Geleen; met gestolen auto in de berm:
Een 35-jarige tijdschriftenbezorger uit Voerendaal zag vanmorgen, omstreeks 10.00 uur, toen hij bij een woning aan de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen tijdschriften had bezorgd, dat een onbekende man in zijn auto was gestapt en daarmee wegreed. De tijdschriftenbezorger waarschuwde de politie en liep naar het politiebureau in Geleen. Onderweg, zag hij in de omgeving de autodief met zijn auto rijden en gaf dat snel door aan de politie. Die reden vervolgens de autodief achterna. Via enkele omzwervingen in Urmond reed de autodief uiteindelijk op de Urmonderbaan in Geleen met grote snelheid de middenberm over waarbij hij de macht over het stuur kwijt raakte, van de weg reed en met zijn gestolen auto over de kop sloeg en over een sloot uiteindelijk in de berm belandde. De autodief, een 26-jarige man uit Geleen werd vervolgens uit de auto gehaald (slechts enkele schaafwondjes) en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.