Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-01-2002 Persbericht aanhoudingen na drugstransactie (HP 16.00) Dinsdag 22 januari 2002

Maastricht, vier personen na drugstransactie aangehouden: Maandagavond 22 januari 2002 zijn vier personen door de politie aangehouden na een drugstransactie en een daarop volgend onderzoek in een woning aan Theodoor Schaepkensstraat te Maastricht. In het stadsdeel Sint Maartenspoort te Maastricht vond maandagavond omstreeks 20.15 uur op straat een drugstransactie plaats waarbij vier personen betrokken waren. De transactie vond plaats onder het toeziend oog van leden van de afdeling verdovende middelen van de politie te Maastricht. Twee personen stapten na de transactie in een personenauto met een Frans kenteken en reden weg. De auto en de inzittenden werden op de Franciscus Romanusweg te Maastricht gecontroleerd waar bij de 29 jarige bestuurder 54 gram heroïne werd aangetroffen. In de auto werd verder een busje met traangas aangetroffen. Beide inzittenden, een 26 jarige man uit het Franse Vincey en een 29 jarige man uit het Franse Epinal, werden door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
De drugs bleken geleverd te worden vanuit een woning aan de Theodoor Schaepkensstraat te Maastricht waar de politie vervolgens een doorzoeking deed. In aanwezigheid van de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris vond het onderzoek in deze woning plaats. Twee in de woning aanwezige personen, een 18 jarige vrouw en een 42 jarige man beiden uit Maastricht, werden door de politie aangehouden. Ook zij werden voor verder onderzoek in gesloten aan het politiebureau. In de woning trof de politie ongeveer 10 gram cocaïne aan en 1500 XTC tabletten. De drugs werden door de politie in beslag genomen. In de loop van de avond werd het aangehouden viertal in verzekering gesteld.