Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-01-2002 2e Persbericht 22 januari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van overvallen aangehouden Na een onderzoek is dinsdagochtend rond 7.30 uur in zijn woning op de Airbornelaan een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij twee overvallen, één op het Amandelpark op 20 december jl. en één op de Luxemburglaan op 3 januari jl. In beide gevallen werd een vrouw in haar woning overvallen en bedreigd met een vuurwapen.

Op het Amandelpark werd een 76-jarige vrouw overvallen door drie personen. Zij kwamen met een smoesje binnen en bedreigden haar met een vuurwapen. Zij pakten haar portemonnee af en haar pinpas. Vervolgens moest ze haar pincode geven. Ook werden sieraden weggenomen. Op de Luxemburglaan was het slachtoffer een 63-jarige vrouw. Zij opende haar voordeur nadat er gebeld was en zag een onbekende man voor haar deur staan. Direct daarop sprongen nog twee mannen tevoorschijn. Eén van hen had een vuurwapen. Zij duwden de vrouw naar binnen. Daar bedreigde één van de overvallers haar met een pistool en doorzochten twee anderen de woning. Kort daarna werd de vrouw vastgebonden op een stoel en verlieten de overvallers de woning. Uit de woning werden sieraden, pasjes en autosleutels gestolen. Later bleek ook haar auto te zijn gestolen. Deze werd vorige week aangetroffen in Veldhoven. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen in de loop van het onderzoek niet uit.

Eindhoven: Trailer met computerapparatuur gestolen Vanaf een bedrijfsterrein aan de Achtseweg Noord is tussen maandag 16.30 uur en dinsdagochtend 7.20 uur een wit/blauwe trailer met het kenteken BF-TV-45 gestolen. In de trailer zaten 15 computers met toebehoren.

Eindhoven: Voetgangster gewond
Op de kruising Hoogstraat Gestelsestraat is dinsdagochtend rond 9.50 uur een 51-jarige voetgangster uit Eindhoven aangereden. Een 37-jarige automobilist uit Eindhoven kwam over de Hoogstraat aanrijden en wilde op het eerdergenoemde kruispunt linksaf slaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de vrouw die hem over de Hoogstraat tegemoet kwam lopen. De vrouw is overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Paulus Potterlaan zijn dinsdag tussen 9.05 en 10.15 uur 207 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden vier bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 66 km/u.

Middelbeers: Snelheidscontrole
Op de Kuikseindseweg zijn dinsdagochtend tussen 9.50 uur en 12.00 uur 296 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 22 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 119 km/u.