Telindus gaat samenwerking aan met Axerra Networks

Integrator-overeenkomst biedt Multiservice over IP voor consumenten

Utrecht, 22 januari 2002 Telindus, één van de grootste Europese netwerk-integrators, en Axerra Networks, ontwikkelaar van Multiservice over IP-producten (MoIP), hebben een wereldwijde integratieovereenkomst gesloten. Dit houdt in dat zij service providers een complete verzameling oplossingen kunnen bieden om zowel bestaande als nieuwe diensten te verzorgen via Internet Protocol-netwerken (IP) en IP/Multiprotocol Label Switching-netwerken (IP/MPLS).

De AXN Multiservice IP Concentrators van Axerra Networks bevatten hardware- en softwaretechnologie waardoor het voor telecom-carriers mogelijk wordt om alle diensten te bundelen over één IP- of IP/MPLS-netwerk. De technologie ondersteunt bestaande services als Leased Line (LL), Frame Relay (FR) en Asynchronous Transfer Mode (ATM), terwijl het service providers tegelijkertijd de ruimte geeft om hun klanten soepel te laten overgaan naar geavanceerde IP-diensten, zoals VoIP en IP VPN.

Telindus is een zeer ervaren partij als het gaat om de installatie van geavanceerde IP- en IP/MPLS-netwerken. Netwerken, dus, die gebruikmaken van de nieuwe generatie IP-backbone routers , aldus Peter Slade, Regional Director EMEA Sales van Axerra Networks. Telindus werkt voor tal van belangrijke telecommunicatieaanbieders in de wereld en we verheugen ons op een goede samenwerking met Telindus en die klanten.

De Multiservice IP Concentrator van Axerra sluit mooi aan bij onze bestaande service provider-productlijn , zegt Guy Vanderlinden, Vice-President Carrier Business Development van Telindus. De AXN Multiservice IP Concentrators stellen ons in de gelegenheid om een end-to-end oplossing te bieden aan onze klanten. Op die manier wordt het voor hen mogelijk om meer verkeer te verwerken op hun IP-backbone. De migratie van zowel bestaande als nieuwe toepassingen zal de hoeveelheid verkeer versneld doen groeien en meer halen uit de IP- en IP/MPLS-netwerken van onze klanten.

De AXN Multiservice IP Concentrators van Axerra Networks bestaan uit carrier-class hardware- en softwareoplossingen die services samenvoegen en concentreren aan de rand van het Multiservice-netwerk, de network edge . Daarbij komt dat de gehele productfamilie een flexibele, volledig gekanaliseerde DS1/E1- en DS3/E3-interface biedt, met GigE/FE, PoS OC-3/STM-1 en OC-12/STM-4 network uplinks. Over Telindus
De Telindus-groep (het voormalig Telinfo) is Europees marktleider op het gebied van data- en telecommunicatienetwerken. De expertise van Telindus (genoteerd aan de Euronext in Brussel) omvat alle aspecten van de hedendaagse ICT, zoals Local Area Networking (LAN), Wide Area Networking (WAN), internet en e-business, netwerktoegang en -beveiliging, Voice over IP (VOIP), Virtual Private Networks (VPN) en vaste en mobiele communicatie. Op dit moment werken er 2.500 mensen voor de Telindus-groep, verspreid over 60 vestigingen in 17 landen. Al vanaf 1985 is Telindus in Nederland aanwezig met eigen vestigingen in Utrecht, Best en t Harde. Meer informatie is te vinden op www.telindus.com

Over Axerra Networks
Axerra Networks ontwikkelt, produceert en verkoopt producten voor de groeiende markt van Multiservice over IP. De Multiservice IP Concentrator van Axerra is het enige product op de markt, dat carriers de mogelijkheid geeft om meer kracht te halen uit het IP-netwerk door de integratie van bestaande diensten, zoals Frame Relay en Leased Line met next-generation IP-services.

Ingezonden persbericht