Ingezonden persbericht

Palm OS nu ook in Nederlandstalige versie

Amsterdam, 22 januari 2002 - Paragon Software en Smart Principles hebben een Nederlandstalige versie van het Palm-platform ontwikkeld, genaamd Dutch PiLoc. Dutch PiLoc vertaalt alle standaardapplicaties en biedt de Palmgebruiker alle menu's, knoppen, schermdialogen en systeemwaarschuwingen in het Nederlands aan. Op dit moment is Dutch PiLoc verkrijgbaar voor apparaten met Palm OS 3.5 (onder meer de Palm V, Palm m100/m105) en voor Palm OS 4.0 (Palm m500/m505/m125).

Het Nederlandstalige Palm OS beantwoordt aan een behoefte onder Nederlandse Palmgebruikers. 'Een interface in de eigen taal vergroot immers het gebruiksgemak en plezier', verklaart Henk Dinkelaar, Country Manager Benelux. Hij geeft aan dat Dutch PiLoc een goede ontwikkeling is voor Palm: 'De Nederlandstalige versie van de Palm OS vergroot de gebruikersvriendelijkheid en het gemak van de handheld voor de Nederlandse gebruikers. Hierdoor blijft de ontwikkelingsgemeenschap voor de Palm OS groeien - met een ongekende vaart.'

Een demoversie en gedetailleerde informatie over Dutch PiLoc is verkrijgbaar op:
http://www.penreader.com/PalmOS/PiLoc/Dutch_PiLoc.html (in het Engels) http://www.smartprinciples.com/software (in het Nederlands)

Over Paragon Software (SHDD)
Paragon Software (Smart Handheld Devices Division) is opgericht in 1995. Het bedrijf heeft twee aandachtsgebieden: het aanbieden van gelokaliseerde OS en online handschriftherkenning voor mobiele apparaten. De technologie voor het lokaliseren van de Palm OS is met de Russische lokalisatie van de PalmPilot in 1997 van start gegaan met medefinanciering van 3Com/Palm Computing. Inmiddels heeft Paragon gelokaliseerde oplossingen voor zo'n twintig verschillende talen ontwikkeld, waaronder Arabisch en Hebreeuws. Veel van deze gelokaliseerde oplossingen worden standaard geleverd door Palm-distributeurs in de betreffende landen. De sofware is geschikt voor alle apparaten op Palm OS: Palm Connected Organizers, Handspring Visor, TRG Pr/HandEra, Sony CLIE.

Over Smart Principles
Smart Principles is begin 2001 van start gegaan en richt zich op de mobiele economie, met als speerpunten het
Palm OS®-platform. Smart Principles adviseert bedrijven op het gebied van het toepassen van handhelds in het bedrijfsleven. Met het product Dutch PiLoc ? Nederlandstalig PalmOS - richt Smart Principles zich voor het eerst op het grote publiek.