HUMAN COMPANY

Human Company introduceert on-line assessment

HUMAN COMPANY INTRODUCEERT ON-LINE ASSESSMENT
Eerste introductiebijeenkomst morgen, 23 januari 2002 in Rotterdam.

Human Company introduceert een revolutionair product: Web-enabled psychologisch assessment. Het programma heet CHAMS en wordt buiten Nederland al succesvol gebruikt door Federal Express, Bosch, diverse luchtvaartmaatschappijen en andere werkgevers.

Human Company is opgericht in oktober 2000 en telde toen ca. 50 werknemers. De onderneming is gedeeltelijk een voortzetting van de Bedrijfspsychologische dienst en interne organisatieadvies van de Nederlandse Spoorwegen. De onderneming is opgericht door een aantal medewerkers en managers van de Arbo Management Groep, toen eigendom van de overheid.
Inmiddels telt Human Company 65 medewerkers als gevolg van een groei die hoofdzakelijk door nieuwe klanten is gegenereerd. Human Company heeft vestigingen in Amersfoort, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle. Naast psychologische testen en assessment levert Human Company ook organisatieadvies, functieanalyse, coaching, loopbaanbegeleiding en assessment gericht op allochtonen.

CHAMS
Human Company is eind november een overeenkomst aangegaan voor het aanbieden van on-line assessment met Career Harmony. Deze Amerikaans/Israëlische onderneming heeft op basis van jarenlang testervaringen in militaire en civiele sectoren een assessment management systeem ontwikkeld op Internet.

CHAMS (Career Harmony Assessment Management System) is een krachtig geïntegreerd internet (of intranet) systeem wat assessment biedt voor verschillende doeleinden en een besturings- en management systeem is voor werving en selectie. Het systeem maakt mogelijk dat kandidaten of medewerkers solliciteren en assessment tests doen op iedere denkbare locatie.

Het doel van CHAMS is vroeg identificeren van kansrijke kandidaten in de selectie en verkorten van de doorlooptijd van een sollicitatie, zodat goede kandidaten sneller een aanbieding krijgen. De human resources staf kan door de geboden efficiency de focus leggen op de juiste persoon op de juiste plaats.

Morgen om 16.00 uur vindt voor het eerst een informatiebijeenkomst plaats van CHAMS in het recent geopende regiokantoor van Human Company in Rotterdam, Westblaak 106.

Perscontact:
The P.R. Factory
Marjolijn Busman

0346 555.232
marjolijn@tprf.nl

Human Company

033-422.66.01
Els Broekema, Frederik Gast, Henk Groen.

22 jan 02 17:06