Productschappen Vee, Vlees en Eieren

Persbericht 6, 21 januari 2002

Europees topambtenaar De Winne onderscheiden met DIMA

De heer Prosper De Winne, werkzaam bij de Europese Commissie, heeft uit handen van PVE-voorzitter Rob Tazelaar de Dutch International Meat Award (DIMA) in ontvangst genomen. In Brussel heeft De Winne zich als hoofd van de afdeling `Rundvlees, Varkensvlees, Schapenvlees en Pluimveehouderij' van het Directoraat Generaal Landbouw, jarenlang ingezet voor de vee- en vleessector. De Winne ontving de onderscheiding tijdens een voor hem georganiseerde afscheidsreceptie afgelopen vrijdag in Heelsum.

Eind vorig jaar heeft de uit België afkomstige ambtenaar de afdeling D.2. `Rundvlees, Varkensvlees, Schapenvlees en Pluimveehouderij' bij DG Landbouw verlaten. Vanwege de jarenlange goede samenwerking met (de afdeling van) Prosper De Winne wilden de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) dit afscheid niet ongemerkt voorbij laten gaan. De Winne is nu directeur van het Europees Oriëntatie- en Garantie Fonds voor de landbouw (EOGFL).

In zijn toespraak prees Rob Tazelaar De Winne voor `zijn professionele werkwijze, zijn eerlijke en directe antwoorden op diverse verzoeken van de vee- en vleessector en zijn luisterend oor voor argumenten'. Op basis van goede argumenten heeft De Winne zich onder meer ingezet voor de (vroeg) slachtpremie en de particuliere opslagregelingen en heeft hij exportrestituties versoepeld en invoercontigenten opengebroken.

DIMA

De Dutch International Meat Award is eind september 2001 voor de eerste maal uitgereikt. Het bestaat uit een persoonlijk certificaat en een sculptuur. De DIMA is ingesteld door de dagelijkse besturen van de Productschappen Vee en Vlees (PVV) en Pluimvee en Eieren (PPE) voor personen/organisaties die een bijzondere bijdrage geleverd hebben aan de positie van Nederlands vlees in het buitenland.

Bijgaande foto (vlnr): mevrouw De Winne, de heer De Winne en de heer Tazelaar voorzitter van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE).