HEINEKEN NV

Holland Heineken House stimuleert Oranjefeest

Heineken respecteert strenge regelgeving in Salt Lake City Holland Heineken House stimuleert Oranjefeest én verantwoord alcoholgebruik

Amsterdam, 22 januari 2002 - Vlakbij de Skating Oval, waar onze Nederlandse schaatsers straks wellicht een aantal medailles in de wacht gaan slepen, verrijst begin februari het Holland Heineken House: ontmoetingsplaats voor Nederlandse sporters, fans, politici en mediavertegenwoordigers. Deze officiële thuisbasis van NOCNSF is in Salt Lake City gevestigd in het West Ridge Golf Resort. Naast het golf resort is een tent gebouwd waar s avonds de medaillehuldigingen en optredens van Nederlandse artiesten plaatsvinden. Het Holland Heineken House heeft een crew van 75 man, dagelijks worden ongeveer 1000 bezoekers verwacht. De totale oppervlakte van het Holland Heineken House bedraagt 1600 m2.

Alcoholbeleid Heineken doet er in Salt Lake City alles aan om de strenge alcoholwetgeving van de staat Utah te respecteren. Zo mogen personen onder de 21 jaar geen alcohol drinken en is de combinatie alcohol drinken en autorijden aan strenge regels onderworpen. In het Holland Heineken House wordt daarom gebruik gemaakt van een zogenaamd 'armbandjessysteem', waaraan het barpersoneel kan zien of de gasten wel of geen alcohol mogen drinken. Per dag worden er drie kleuren armbandjes uitgereikt. De persoon die met de auto is gekomen, krijgt een zwarte armband en krijgt dan ook geen alcohol geserveerd. Amerika kent al langer het systeem van de zogenaamde 'Bob'. Iemand onder de 21 krijgt een roze armband en krijgt ook uitsluitend niet alcoholische dranken geserveerd. Voor hen die ouder zijn dan 21 en niet rijden is er een andere kleur, die dagelijks wisselt. Zij krijgen wel alcohol geserveerd.

De uitgedeelde armbandjes kunnen na verwijdering niet opnieuw worden omgedaan, en zonder armband krijgt een gast geen drank geserveerd. Bovendien moeten alle bezoekers zich identificeren, en hebben personen onder de 21 jaar zonder begeleiding van een ouder iemand geen toegang tot het Holland Heineken House. Om fraude te voorkomen, zullen alle mensen die zich in het Holland Heineken House bevinden, een armbandje dragen.

Daarnaast krijgt het barpersoneel een speciale training die hen leert actief op te treden tegen alcoholmisbruik. In Amerika is de barman namelijk aansprakelijk voor het gedrag van zijn gasten.

Het Holland Heineken House is dagelijks geopend van 10.00 uur s ochtends tot 01.00 uur s nachts en voor iedereen toegankelijk.