Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-01-2002
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.20 u) Dinsdag, 22 januari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; ingebroken
Afgelopen maandagmorgen werd een inbraak ontdekt in een kantoor aan de Beersdalweg in Heerlen. Inbrekers zijn het afgelopen weekend via de achterzijde het pand binnengedrongen en hebben computerapparatuur gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Brunssum; inbraken
Personeel van een winkel aan de Kerkstraat in Brunssum ontdekte afgelopen maandagmorgen dat was ingebroken. Onbekende inbrekers zijn het afgelopen weekend via de achterzijde de winkel binnengedrongen en hebben geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in. Afgelopen maandagmorgen werd ook een inbraak ontdekt in een kinderdagverblijf aan de Koningstraat in Brunssum. Inbrekers zijn via een raampje het pand binnengedrongen en hebben radio/cd-speler en twee fototoestellen gestolen. Bewoners van een woning aan de Klingbemden in Brunssum die afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 05.00 uur wakker werden van onraad in de woning en beneden poolshoogte gingen nemen, ontdekten dat was ingebroken. Inbrekers zijn via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben papieren, een paar gsms en sieraden gestolen. Toen de bewoners naar beneden gingen, bleek dat de inbrekers zich met de buit al uit de voeten hadden gemaakt en troffen zij niemand meer in de woning aan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; pistool en softdrugs
Bij controle afgelopen maandag in een woning aan de Pannesheiderstraat in Kerkrade vond de politie in het pand een pistool met munitie en verdovende middelen. Daarbij gaat het om ruim 55 gram amfetamine en ruim driekilo softdrugs (marihuana en hasjiesj). Het pistool en de verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die aanwijzingen had dat de verdachte afgelopen zondag op maandag in een cafe aan de Pannesheiderstraat enkele personen met een vuurwapen zou hebben bedreigd, ging maandag dan ook meteen in het pand controleren. De politie die een nader onderzoek instelt, is daarbij dringend op zoek naar de personen die deze zondagnacht in het cafe met een vuurwapen zouden zijn bedreigd. Zij kunnen met de Kerkraadse politie contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844.

Overigens werd in het kader van een bestuurlijke maatregel het pand op last van de burgemeester Kerkrade gesloten (al eerder proces-verbaal opgemaakt op verdenking van overlast/softdrugsverkoop). De schriftelijke beslissing / bestuurlijke maatregel werd aan de verdachte uitgereikt.

Kerkrade; auto inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen maandagmorgen op de Domaniale Mijnweg in Kerkrade van een 27-jarige automobilist uit die plaats, bleek dat de Kerkradenaar geen rijbewijs heeft. Daarnaast bleek dat de man de auto bestuurde terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. De politie heeft de auto van de Kerkradenaar inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal tegen hem op.