Persberichten politie Rivierenland

---

Dinsdag, 22 januari 2002

---


* Aanhoudingen in verband spannen van draden over fietspad DUIVEN - De politie Rivierenland heeft op 22 januari drie jongens aangehouden, die verdacht worden van het spannen van vier draden over het fietspad op de Parallelweg Zuid in Westervoort. Hierdoor kwam een 34-jarige fietser uit Arnhem ten val. Deze moest met een gebroken heup worden overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem. Een paar dagen later deed hij aangifte van poging tot doodslag. Op basis van onderzoek en getuigenverklaringen konden op 22 januari een vijftienjarige jongen uit Millingen aan de Rijn en twee veertienjarige jongens uit Westervoort worden aangehouden. Ze gaven aan de draden te hebben gespannen bij wijze van grap, maar gaven aan geschrokken te zijn toen ze zagen dat er een ambulance ter plaatse kwam. De drie hebben een dagvaarding gekregen en zullen zich spoedig moeten melden bij de kinderrechter.

Veertien krakers bezetten voormalig Chinees restaurant BEMMEL - Veertien personen hebben op 22 januari rond 22.30 uur een leegstaand pand aan de Dorpsstraat in Bemmel (een voormalig Chinees restaurant) gekraakt. Volgens de politie staat het pand meer dan een jaar leeg; zij kan derhalve hier niet tegen optreden. Met de eigenaar is overlegd over de stappen die hij zou kunnen ondernemen. Alleen op basis van een rechtelijke uitspraak kan de politie een deurwaarder ondersteunen.

Parkeercontrole centrum Zevenaar
ZEVENAAR - De politie heeft tijdens een parkeercontrole in het centrum van Zevenaar zeventien bekeuringen uitgedeeld, voornamelijk vanwege het niet voorhanden zijn van de verplichte blauwe parkeerschijf.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl