Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-01-2002
1e Persbericht 22 januari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte aangehouden
In een bedrijf aan de Hemelrijken is maandagmiddag rond 14.00 uur een 23-jarige Amsterdamse aangehouden. De verdachte vrouw was op zoek naar werk en legitimeerde zich bij het bedrijf met een identiteitsbewijs van iemand anders. Een medewerker van het bedrijf vertrouwde het document niet en schakelde de politie in. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vrouw in been gestoken
De politie stelde maandagavond rond 23.00 uur een onderzoek in de omgeving in nadat gemeld werd dat op de Edisonstraat een vrouw in haar been was gestoken. Op het Baekelandplein kon rond 23.10 uur een 24-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden worden. Het 31-jarige Eindhovense slachtoffer werd na een onenigheid door een man in haar been gestoken. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon zij naar huis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vernieling voordeurruit
In zijn woning op de R. van der Weijdenstraat is dinsdagochtend rond 8.20 uur een 48-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een voordeurruit van een woning aan de R. van der Weijdenstraat eerder die ochtend. De bewoners werden plotseling wakker van glasgerinkel. Toen ze gingen kijken zagen ze de vernielde ruit. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Auto gestolen na inbraak
Vanaf de oprit van een woning aan Herinkhave is in de nacht van maandag op dinsdag een blauwe Mercedes Benz S500 met het kenteken 32-HF-JD gestolen. Vooraf was ingebroken in de woning. Men kwam binnen door de achterdeur open te breken. De sleutels van de auto lagen in de keuken.

Eindhoven: Gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de rotonde van de Boschdijk - Kronehoefstraat Marconilaan Frankrijkstraat zijn maandag om 18.20 uur twee personen gewond geraakt. Een personenauto, bestuurd door een 38-jarige Eindhovenaar reed vanaf de Marconilaan de rotonde op en wilde linksaf de Boschdijk op. Op de rotonde, ter hoogte van de Frankrijkstraat raakte de man de macht over het stuur kwijt en botste frontaal tegen een lichtmast. De bestuurder is met een hoofdwond naar het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven gebracht. De man had gedronken en in het ziekenhuis is een bloedproef genomen. Na behandeling kon de man naar huis. De 52-jarige Eindhovense vrouw ,die naast hem in de auto zat, is met verschillende breuken naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Zij werd opgenomen.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt
Op de Van Vorststraat is maandag om 19.10 uur een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd door de politie betrapt toen hij inbrak in een auto die op een parkeerterrein aan de Van Vorststraat geparkeerd stond. Hij had nog niets uit de auto weggenomen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte met vals identiteitsbewijs aangehouden In het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is maandagmiddag rond 12.40 uur een 32-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De verdachte probeerde met een vals identiteitsbewijs een sofi-nummer te krijgen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Overval op benzinestation
Twee mannen met een bivakmuts over het hoofd getrokken hebben maandag om 18.45 uur een benzinestation aan het Oostende overvallen. Zij bedreigden de pompbediende en eisten geld. De twee overvallers vertrokken met ruim 1.000,=.

Helmond: Vrouw pleegt winkeldiefstallen
In een kledingwinkel aan de Veestraat is maandag om 16.55 uur een 61-jarige Helmondse vrouw aangehouden. Zij werd betrapt op de diefstal van drie truien. In twee andere winkels bleek zij ook vier truien gestolen te hebben. De totale waarde van de zeven truien is 84,=. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bromfietscontrole
Op maandag tussen 20.00 en 21.30 uur is op de Nachtegaallaan een bromfietscontrole gehouden. Er zijn 12 bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid, het rijden zonder helm, geen verlichting en geen bromfietscertificaat.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Springtouw is maandagavond tussen 19.30 en 22.15 uur een zwarte Opel met het kenteken ZX-29-FL gestolen.

Hulsel: Snelheidscontrole
Maandag tussen 14.50 en 17.00 uur is op de Willibrorduslaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 412 passanten reden er 28 te hard. De topper was 79 km/u., terwijl 50 km/u. is toegestaan.

Eersel: Brievenbus gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag is een brievenbus van een woning aan de Meerstraat gestolen. De brievenbus was bevestigd aan een muur van de woning.

Someren: Snelheidscontroles
,li>Op de Kanaaldijk Zuid is maandag tussen 9.55 en 12.50 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1406 gecontroleerde voertuigen reden er 105 te hard. De snelste reed 144 km/u. 80 is toegestaan.

Tussen 14.50 en 16.30 uur is gecontroleerd op de Nieuwendijk. Hier passeerden 140 voertuigen de radarapparatuur en 27 bestuurders deden dat te snel. De hoogste snelheid was 129 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

Veldhoven: Getuige van gewapende overval gezocht Maandagavond rond 18.00 uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Burgemeester van Hoofflaan. Een man met een bivakmuts op liep even voor sluitingstijd de winkel binnen. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen en eiste geld. De man deed een greep in de kassalade en is vervolgens gevlucht op een bromfiets. Op het moment van de overval was een klant in de winkel aanwezig. De politie is op zoek naar deze klant en naar mogelijke andere getuigen die iets meer over de overval kunnen vertellen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Veldhoven via 0900-8844.