Korps: Friesland, plaats: Friesland 22-01-2002
Politieberichten van 22 januari (07.00 - 13.00)

Wolvega: arrestant ontsnapt
Maandag omstreeks 18.15 uur ontsnapte een 32-jarige inwoner van Heerenveen bij het politiebureau in Wolvega aan zijn begeleiders. De verdachte, van Somalische afkomst, zat vast op verdenking van verkrachting. Over deze verkrachtingszaak worden in het belang van het onderzoek geen mededelingen gedaan. De verdachte zou door de parketpolitie, nadat hij was gehoord door de recherche, worden overgebracht naar het bureau in Leeuwarden om aldaar te worden ingesloten. Toen de verdachte tussen de twee arrestantenbewaarders op de binnenplaats naar de auto liep, rende hij plotseling weg. Ondanks een achtervolging en een zoektocht in de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Terherne: auto te water
Dinsdag omstreeks 06.55 uur wilde een krantenbezorger, 25-jarige inwoner van Heerenveen, zijn auto keren op de Utbuorren. De bestuurder gaf bij het achteruitrijden iets teveel gas en had niet door dat zich achter hem een sloot bevond. Hij kwam hierop met zijn auto in de sloot tot stilstand. De bestuurder kon ongedeerd het voertuig verlaten. De auto moest worden weggesleept.

Ternaard: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Riedhusstrjitte. Het tochtraampje in het rechter voorportier werd verwijderd. Uit de auto werd een gsm weggenomen. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Ternaard, heeft aangifte gedaan.

Dongjum: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 07.35 uur reed een bromfietsbestuurder, een 44-jarige inwoner van Sint Annaparochie, over het fietspad van de Franekerweg in de richting Franeker. Bij een "slinger" in het fietspad reed de bromfietsbestuurder links en kwam daarbij frontaal in botsing met een fietser, die uit tegenovergestelde richting naderde. De fietser, een 37-jarige inwoner van Franeker, liep een hersenschudding en verschillende hoofdwonden op. Hij werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Britsum: diefstal uit auto
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd in de Menno van Coehoornwei. Men kwam binnen door het rechterruit te vernielen. Ontvreemd werd een radiocassetterecorder. Aangifte is gedaan door een 46-jarige inwoner van Britsum.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272