Gemeente Breda

22-01-2002

Besmettelijke vorm van TBC geconstateerd bij ambtenaar gemeente Breda

Vandaag is bekend geworden dat een medewerkster van de dienst RME van de gemeente Breda, een besmettelijke vorm van Tuberculose (TBC) heeft. Zij is in het ziekenhuis opgenomen. Inmiddels is gebleken dat deze vorm van TBC besmettelijk kan zijn voor de directe omgeving.

Omdat er sprake is van een vorm van TBC die gezondheidsrisicos voor anderen met zich meebrengt, handelt de GGD volgens een vast protocol. Dit houdt in dat de personen die intensief contact hebben gehad met de betrokken medewerkster opgeroepen kunnen worden voor een onderzoek. Dit vindt aanstaande maandag plaats. Overigens benadrukt de GGD dat er geen reden is voor ongerustheid: eventuele andere gevallen van TBC kunnen nu tijdig opgespoord en behandeld worden.

Het personeel van de gemeente Breda is inmiddels via de interne mail en intranet geïnformeerd. Een deskundige op het gebied van TBC, mevrouw Buntsma van de GGD, geeft morgen tussen 12.00 en 14.00 informatie over Tuberculose aan het personeel tijdens een inloopbijeenkomst.

Breda, 22 januari 2002