Politie Drenthe

Persberichten

van dinsdag
16:56 dinsdag 22 januari 2002

Martin Panman
0651611628

Inbraak kantoorpand
RODEN. In een kantoorpand aan de Industrieweg in Roden is vannacht ingebroken. Door een deur te vernielen kon de inbreker(s) binnen komen. Uit het pand verdwenen een aantal computers en een aantal telefoons. De eigenaar deed aangifte.

Diefstal sloophamer
MEPPEL. Uit een in aanbouw zijn pand aan de Kleine Oever in Meppel is maandag een sloophamer gestolen. De sloophamer van het merk Makita, type HM 1200, nr. 32898, kleur blauw, zat in een koffer en is eigendom van Borent. De sloophamer heeft een waarde van 700 Euro. De eigenaar deed aangifte.

Verkeersongeval
KLAZIENAVEEN. Vanmiddag omstreeks 12.00 uur gebeurde er een ernstig verkeersongeval op de Dordsedijk in Klazienaveen. Een 43 jarige bestuurder van een bestelauto uit Klazienaveen reed over de Dordsedijk. Deze weg is een voorrangsweg is. Bij de kruising van die weg met de Broekweg kreeg deze bestuurder geen voorrang van een 44 bestuurder van een scooter afkomstig uit Weiteveen. De man botste tegen de vrachtauto. De Weitevener werd zwaar gewond over gebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen.

Verkeersongeval
BORGER. Vanmiddag gebeurde er omstreeks 13.30 uur een verkeersongeval op de kruising Nuisveen/N374. Een 47 jarige bestuurder uit Borger verleende op de kruising met N374 geen voorrang aan een vrachtauto, trekker met oplegger, bestuurd door een 24 jarige inwoner uit Glimmen. De vrachtauto botste frontaal op de personenauto. Zowel de vrachtauto en de andere personenauto kwamen in een sloot terecht. De bestuurder van de personenauto is met ernstig letsel overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen. De weg is een halfuur afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.

Auto op de kop in de sloot
NIEUW AMSTERDAM. Op de Verlengde Herendijk raakte een auto van de weg. De 36 jarige bestuurster uit Emmen schrok van een tegenligger en verloor de macht over het stuur. Ze kwam in de berm terecht en sloeg over de kop. In het water kwam de auto uiteindelijk tot stilstand. De vrouw kon uit de auto kruipen en is met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe